Και ο Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα -Τι εκτιμά για το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Και ο Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα -Τι εκτιμά για το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την Standard & Poor's και ο οίκος Fitch αποφάσισε να υποβαθμίσει την Ελλάδα.

Ο Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα από CCC σε CC επικαλούμενος την πιθανότητα επικείμενης αθέτησης των πληρωμών στο ΔΝΤ και πιθανόν στην ΕΚΤ, όπως και την κατάρρευση των συζητήσεων.

«Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές αύξησε σημαντικά τον κίνδυνο ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τους επόμενους μήνες, ανάμεσά τους τα ομόλογα που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας. Τώρα θεωρούμε ότι είναι πιθανή η αθέτηση του δημοσίου χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες δανειστές. Τα πρόσφατα γεγονότα μας έχουν πάει πέρα από την προηγούμενη βασική εκτίμηση ότι μία συμφωνία θα είχε επιτευχθεί πριν από την εκπνοή του προγράμματος», αναφέρει ο Fitch.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρεται και στο δημοψήφισμα, εκτιμώντας ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος να επικρατήσει το ''Οχι''». Κάτι τέτοιο, αναφέρει ο Fitch, θα αύξανε δραματικά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Μία τέτοια έξοδος θα ήταν πιθανότατα άτακτη και η σημερινή κυβέρνηση είναι απίθανο να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές αρχές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Από την άλλη, αν επικρατήσει το «Ναι»- συνεχίζει ο Fitch- αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να αποφευχθούν κάποια από τα πιο μεγάλα ρίσκα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά «η πιστωτική κατάσταση θα παρέμενε επισφαλής. Το ''Ναι'' θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης με εντολή να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές. Ωστόσο, η σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου- τα 2/3 των βουλευτών ανήκουν σε κόμματα κατά της λιτότητας- και το περιορισμένο χρονικό πλαίσιο θα έκανε δύσκολη αυτή την προοπτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fitch οίκος αξιολόγησης δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ