Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προβαίνοντας σε μια σιβυλλική δήλωση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν ήθελε να πει πολλά για το τι συμβαίνει μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών, ωστόσο, περιορίστηκε στο να πει:

«Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί. Ούτε εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε προβλέψει στα γραπτά σας αυτά που συμβαίνουν...» είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στη συνέχεια αποχώρησε τονίζοντας ότι πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στο γραφείο του.

«Συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα. Θα φέρουν αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με αυτά που γράψατε» είπε στους δημοσιογράφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν είναι πλέον σε διαρκή επαφή με την Αθήνα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δείτε όλες τις εξελίξεις
21:30 Το μέγαρο Μαξίμου, σε άτυπη ενημέρωσή του ανακοίνωσε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Τετάρτη, το πρωί (12:30 ώρα Ελλάδος), επιβεβαιώνοντας ότι έχει στείλει προτάσεις προς εξέταση.

«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Θα συνεχιστεί αύριο το πρωί ώστε οι Υπουργοί Οικονομικών να εξετάσουν τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης».

21.29: Πηγή της ΕΕ αναφέρει στο Reuters ότι η Ελλάδα παρουσίασε νέες προτάσεις στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν πιο κοντά στα όσα ζητούν οι δανειστές.

21:25: Ντάισελμπλουμ σε Reuters: Τυχόν νέο πακέτο μπορεί να έχει σκληρότερες προϋποθέσεις και όρους

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει νέα πρόταση.

Ο Γερούν Ντάιεσλμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο, δήλωσε «Τυχόν νέο πακέτο διάσωσης μπορεί να έχει ακόμη σκληρότερες προϋποθέσεις και όρους».

21:21 Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter λίγο μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup: Η επιστολή του Τσίπρα είχε τρία αιτήματα. Η επέκταση του προγράμματος ή ένα κούρεμα δεν είναι δυνατά. Η αίτηση για το πρόγραμμα του ESM πάντα αντιμετωπίζεται με τις κανονικές διαδικασίες.

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... | iefimerida.gr 0

21:20 Πρωθυπουργός Μάλτας: Η Ελλάδα έχει εκφράσει τη θέληση να αναστείλει το δημοψήφισμα

21:14 Σόιμπλε: Θα ζητήσω από την ΕΚΤ να μην αυξήσει το ELA για τις ελληνικές τράπεζες
Να μην αυξήσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες πρόκειται να ζητήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως μεταδίδει το Reuters o Σόιμπλε έκανε αυτή τη δήλωση μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές.

21:10 Επίσημη δήλωση από ευρωπαίο αξιωματούχο ότι αύριο στις 17:00 έχει νέο Eurogroup και η Ελλάδα θα στείλει νέες προτάσεις

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... | iefimerida.gr 1

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε:

«Ευελπιστώ ότι θα έχουμε λύση ικανοποιητική για όλες τις πλευρές στο τέλος της βραδιάς».

Η Κομισιόν από την πλευρά της σημειώνει: Εμείς δουλέψαμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Eurogroup. Τώρα είναι στα δικά τους χέρια.

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... | iefimerida.gr 2

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, με τους κ.κ. Γιούνκερ και Σουλτς να έχουν συζήτηση στο περιθώριο των όσων είπαν στους δημοσιογράφους

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... | iefimerida.gr 3
Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... | iefimerida.gr 4

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

21:00: Από πλευράς Ελλάδας στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup συμμετέχουν (από το Μαξίμου) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «όσο ξενυχτάμε τόσο θα σημαίνει ότι υπάρχουν θετικά βήματα». Στις 10 το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δαραγασάκης θα δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ και ίσως αναπτύξει τις νέες ελληνικές προτάσεις.

20:55 Times Μάλτας: Η Ελλάδα ενδέχεται να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή αν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη

20:52 Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ στο Twitter: Μόλις μίλησα με τον Τσίπρα -τώρα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup- όσο οι άνθρωποι μιλούν μεταξύ τους υπάρχει βοήθεια για λύση.

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί... | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Αθήνα συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ