Politico: «Η Ελλάδα θέλει λεφτά για το τίποτα και τσάμπα γυναίκες» - iefimerida.gr

Politico: «Η Ελλάδα θέλει λεφτά για το τίποτα και τσάμπα γυναίκες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα δηκτικό τρόπο επέλεξε εκπρόσωπος του Eurogroup να σχολιάσει την πρόταση της Αθήνας για νέο πακέτο διάσωσης μέσω του ESM.

Σύμφωνα με τον Ryan Heath, ανταποκριτή του Politico Europe εκπρόσωπος του Eurogroup του είπε πως η πρόταση της Ελλάδος θυμίζει το τραγούδι των Dire Straits «Money for Nothing» («Λεφτά για το τίποτα»).

Επιπλέον, ο Heath επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αντιδρούν καλά για το αίτημα της Ελλάδας.

«Πολλές χώρες σ' αυτό το στάδιο, αντιτίθενται στην προοπτική της παροχής νέας χρηματικής βοήθειας και ανακούφισης του χρέους. Ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η κίνηση Τσίπρα στοχεύει στο να κατηγορήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν είναι συνεργάσιμοι και να αναγκάσει τον κόσμο να πει «όχι» (στο δημοψήφισμα).

Μάλιστα παραθέτει την ακριβή φράση του εκπροσώπου που του μίλησε: «Η Ελλάδα θέλει λεφτά για το τίποτα και τσάμπα γυναίκες», όπως είναι ο στίχος του προαναφερόμενου τραγουδιού.

Politico: «Η Ελλάδα θέλει λεφτά για το τίποτα και τσάμπα γυναίκες» | iefimerida.gr 0
Politico: «Η Ελλάδα θέλει λεφτά για το τίποτα και τσάμπα γυναίκες» | iefimerida.gr 1

Spiegel: Αρνητικές οι αντιδράσεις από τα κέντρα αποφάσεων

Αλλά και ο Peter Spiegel των FT, σημειώνει ότι παρά την αρχική, αισιόδοξη αντίδρασή του στην πρόταση Τσίπρα, εισπράττει πολύ αρνητικές αντιδράσεις από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Politico: «Η Ελλάδα θέλει λεφτά για το τίποτα και τσάμπα γυναίκες» | iefimerida.gr 2

Ο ίδιος ανεβασε και το τραγούδι γράφοντας «Για τη διασκέδασή σας»:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αντιδράσεις Eurogroup ESM πρόταση Αθήνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ