Ο Στέφανος Μάνος θα ψηφίσει «Ναι»: Εγώ δεν είμαι παλαβός σαν αυτούς στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο Στέφανος Μάνος θα ψηφίσει «Ναι»: Εγώ δεν είμαι παλαβός σαν αυτούς στην κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα εξηγεί ο Στέφανος Μάνος σε άρθρο του.

Ο κ.Μάνος αφού ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζει πως μόνο αν η Ελλάδα μείνει στην Ευρώπη, θα μπορέσει να φτιάξει το μέλλον της.

«Ο κ. Τσίπρας και τα πολλά πρόθυμα φερέφωνά του επιμένουν να παρουσιάζουν το δημοψήφισμα ως επιλογή μεταξύ της ευρωκατευθυνόμενης λιτότητας και του σοσιαλιστικού παράδεισου της δραχμής. Στρατούλης: "Αν ψηφίσεις ναι, ο Σόιμπλε θα σου κόψει τη σύνταξη των 1.000€ σε 240 € κύρια σύνταξη και 30€ επικουρική. Αν ψηφίσεις όχι, θα έχεις λεφτά στη τσέπη σου (δραχμές). Όλα μια θρασεία απατηλή φαντασίωση για ηλιθίους.

Η πραγματικότητα των τελευταίων πέντε μηνών ήταν διαφορετική. Οι Ευρωπαίοι έδιναν λεφτά στις τράπεζες (ELA) για να μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις.

Την ημέρα που σταμάτησαν να δίνουν, έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν μέτρα ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων. Για τους περισσότερους οι συνέπειες είναι αντιμετωπίσιμες, αλλά οπωσδήποτε δυσάρεστες. Για τους λιγότερους όμως μπορεί να είναι καταστρεπτικές. Κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις. Θα πληγούν οι ασθενέστεροι.

Σήμερα τελειώνει το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου. Φεύγουν από το τραπέζι τα λεφτά που θα εισπράτταμε αν προηγουμένως είχαμε συμφωνήσει. Σήμερα επίσης λήγει η προθεσμία αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Από αύριο δεν θα μπαίνουν πια λεφτά στις τράπεζες. Θα δώσουν όσα έχουν και μετά τίποτε. Μηδέν. Θα χρειαστούν νέα κεφάλαια. Η κυβέρνηση θα βάλλει χέρι σε όσες καταθέσεις έχουν μείνει. 30-40% θα κεφαλαιοποιηθούν.

Από το σημείο αυτό και μετά, η μία μετά την άλλη (ντόμινο) από τις σταθερές της ζωής μας θα αρχίσουν να καταρρέουν.

Θα ψηφίσω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα διότι η επικράτηση του ΝΑΙ θα στείλει στην Ευρώπη ένα πανίσχυρο μήνυμα. "Είχαμε τη ατυχία να μας προκύψει μια παλαβή κυβέρνηση, αλλά εμείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δεν είμαστε παλαβοί. Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ και είμαστε πρόθυμοι να φτιάξουμε την πατρίδα μας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέφανος Μάνος δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ