Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να προσφέρει στον Τσίπρα τρίτο πακέτο, αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις - iefimerida.gr

Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να προσφέρει στον Τσίπρα τρίτο πακέτο, αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποκάλυψη πως η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν έτοιμη να περάσει μερικές από τις «κόκκινες γραμμές» των Ευρωπαίων για να φέρει συμφωνία με την Ελλάδα κάνει το Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ανγκελα Μέρκελ ήταν έτοιμη να προσφέρει στον Τσίπρα μερικές παραχωρήσεις από την πλευρά των δανειστών για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Εφόσον ο πρωθυπουργός αποδεχόταν την πρόταση των δανειστών για παράταση και εφάρμοζε τα μέτρα η συμφωνία θα περιλάμβανε:

  • Ενα τρίτο πακέτο στήριξης
  • Ανακούφιση χρέους, δηλαδή μερική αναδιάρθρωση χρέος
  • Επενδύσεις που θα έφθαναν τα 35 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, το περιοδικό επισημαίνει ότι η καγκελάριος ήταν αποφασισμένη να συγκρουστεί και με το κόμμα της για να περάσει αυτή η συμφωνία, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και ανακοίνωσε δημοψήφισμα.

Και το προσχέδιο του Eurogroup μιλούσε για το χρέος

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος της Die Zeit, Μark Schieritz, αποκαλύπτει αυτό που ο ίδιος λέει ότι είναι το προσχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup της 24ης Ιουνίου, όπου αναγράφεται η πρόβλεψη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέος.

Στο κείμενο περιλαμβάνεται η «η πρόβλεψη για μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, των νέων δανειακών συμβάσεων, αλλά και των παλαιότερων».

Για τον δημοσιογράφο, πάντως, το μεγάλο ερώτημα παραμένει ποιος, πώς και γιατί απέρριψε το προσχέδιο αυτό.

Σημειωτέον ότι το Eurogroup συνεδρίασε στις 24 Ιουνίου, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη, χωρίς συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να προσφέρει στον Τσίπρα τρίτο πακέτο, αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις | iefimerida.gr 0
Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να προσφέρει στον Τσίπρα τρίτο πακέτο, αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις | iefimerida.gr 1
Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να προσφέρει στον Τσίπρα τρίτο πακέτο, αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Αλέξης Τσίπρας χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ