Συνεργάτης της Μέρκελ: Αν μείνει ο Τσίπρας, το Grexit θα είναι αναπόφευκτο και καλό για όλους - iefimerida.gr

Συνεργάτης της Μέρκελ: Αν μείνει ο Τσίπρας, το Grexit θα είναι αναπόφευκτο και καλό για όλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάρκους Σέντερ, ένας από τα κορυφαία στελέχη των Χριστανοκοινωνιστών της Γερμανίας (CSU) και συνεργάτης της Μέρκελ, τάσσεται υπέρ του Grexit.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk», σημείωσε πως αν ο Τσίπρας παραμείνει στην εξουσία και οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι», τότε το Grexit θα είναι αναπόφευκτο και συνετό και για τις δύο πλευρές (Ελλάδα και δανειστές).

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δηλώσεις του Σέντερ (περιφερειακός ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας) υποδηλώνουν το βάθος της απογοήτευσης που υπάρχει στους κόλπους του κόμματος για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις και να διενεργήσει δημοψήφισμα.

Μάλιστα, ο Σέντερ τόνισε πως ακόμη και αν οι Έλληνες ψηφίσουν υπέρ του «ναι», το Βερολίνο δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ