Τα «μασάνε» οι υπουργοί -Θέτουν τέσσερα σημεία για συμφωνία - iefimerida.gr

Τα «μασάνε» οι υπουργοί -Θέτουν τέσσερα σημεία για συμφωνία

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ ακούγονται πληροφορίες και διαρρέονται φήμες πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τους θεσμούς για συμφωνία έστω και στο παρά ένα, οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα λένε άλλα και θέτουν όρους.

Συγκεκριμένα ο υπουργός επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης έθεσε τους βασικούς άξονες μίας βιώσιμης λύσης σε δήλωσή του.

Όπως ο ίδιος τόνισε:

«Επιτέλους οι «εταίροι» θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντάς τη σαν καινούργια; 'Αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει:

  • Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού
  • Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)
  • Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους

Μόνο έτσι μπορεί ο ελληνικός λαός να ανασάνει, η οικονομία να επανεκκινήσει, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξεκινήσει. Μόνο έτσι η αξιοπρέπειά μας θα αποκατασταθεί».

Ο Βαρουφάκης δεν δείχνει διάθεση για συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν φαίνεται πως έχει διάθεση για συμφωνία με τους εταίρους. Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΟΙΚ που βρίσκονται κοντά στον υπουργό υποστηρίζουν πως όλες οι συμφωνίες που έχουν έρθει, είναι λίγο-πολύ παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου. «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία βιώσιμη λύση. Όταν θα μας έρθει μία αξιόπιστη πρόταση, που θα αφήνει και την υποψία έστω βιώσιμης λύσης, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα την εκμεταλλευτούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ