Σοκ από Λαπαβίτσα: Ο λαός συνηθίζει τα capital controls - iefimerida.gr

Σοκ από Λαπαβίτσα: Ο λαός συνηθίζει τα capital controls

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι πολίτες στέκονται στις ουρές των ATMs και οι συνταξιούχοι αγωνιούν για την καταβολή της σύνταξής τους, ο Κώστας Λαπαβίτσας εκτιμά πως ο λαός αρχίζει και συνηθίζει τη νέα αυτή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιβολή των capital controls, η κατάσταση σταθεροποιείται, με τον κόσμο να την συνηθίζει.

«Υπάρχουν οι έλεγχοι στις τράπεζες, ήδη έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Αυτό, τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί περισσότερο, όσο ο κόσμος θα συνηθίζει αυτή την κατάσταση, για τώρα. Άρα, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα new4all.gr.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι εμπορικές δραστηριότητες «θα εξομαλυνθούν και αυτά το επόμενο διάστημα, όσο οι έλεγχοι θα γίνονται πιο εξειδικευμένοι», αν και τονίζει ότι «αυτή είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να γίνει μόνιμη, φυσικά».

Σχετικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος για το εάν σημαίνει «ευρώ ή δραχμή», τόνισε πως το «θέμα είναι αν θέλουμε να επιστρέψουμε στα μνημόνια ή όχι».

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό ερώτημα τη στιγμή αυτή. Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν οι δανειστές και που θέτει και η τρόικα εσωτερικού, στη χώρα μας και δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το θέμα είναι αν θέλουμε να επιστρέψουμε στα μνημόνια ή όχι», δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ