Σοκ στην Ιταλία: Ο πρόεδρος της Κατάνια παραδέχθηκε ότι έστησε 5 παιχνίδια έναντι 100,000 ευρώ το καθένα - iefimerida.gr

Σοκ στην Ιταλία: Ο πρόεδρος της Κατάνια παραδέχθηκε ότι έστησε 5 παιχνίδια έναντι 100,000 ευρώ το καθένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Κατάνια Αντόνιο Πουλβιρέντι συνελήφθη πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες από την ιταλική αστυνομία με τις κατηγορίες περί δωροδοκίας ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων και τελικά ομολόγησε τις πράξεις του που φέρνουν νέο σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Στην παραδοχή ότι έστησε πέντε ματς αντί 100.000 ευρώ έκαστο προχώρησε ενώπιων των ιταλικών Αρχών ο πρόεδρος της Κατάνια, Αντόνιο Πουλβιρέντι προκειμένου η ομάδα του να μείνει στην κατηγορία. Ο παράγοντας του ιταλικού συλλόγου είχε συλληφθεί από τις ιταλικές Αρχές, ωστόσο στην αρχή δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες. Παρ’ όλα αυτά, υπό το βάρος των αποδείξεων που είχε μαζέψει η Αστυνομία, αλλά και των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, παραδέχθηκε την παραβατική του δράση.Ο Πουλβιρέντι παραδέχθηκε ότι αγόρασε τα ματς κόντρα σε Βαρέζε, Τραπάνι, Λατίνα, Τερνάνα και Λιβόρνο αντί 100.000 ευρώ το καθένα.

Το μοναδικό του κίνητρο όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ήταν μόνο η αποφυγή του υποβιβασμού της Κατάνια και όχι κάποιο χρηματικό όφελος μέσω πονταρίσματος των παιχνιδιών.

«Ο κύριος Πουλβιρέντι παραδέχτηκε ότι είχε επαφή με άλλες πλευρές για να επηρεάσει το αποτέλεσμα αρκετών αγώνων και το έκανε αυτό για να σώσει την Κατάνια από την κατηγορία», αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη από την Κατάνια, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ