Θεοδωράκης: «Δεν είναι αντρίκεια πολιτική απόφαση το δημοψήφισμα» - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: «Δεν είναι αντρίκεια πολιτική απόφαση το δημοψήφισμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την απόφαση να οδηγήσει στη χώρα στο δημοψήφισμα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή η πρωτοβουλία για τα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα.


«Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι επέλεξε να είναι αρχηγός μιας κομματικής παρέας και όχι πρωθυπουργός», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε παρέμβαση του μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην εκπομπή “Στον Ενικό”, στο Star. «Θεώρησε ότι είναι καλύτερο να έχει στο πλάι του ευχαριστημένο τον κομματικό στρατό κι αυτό δεν τον τιμά».

Επιχειρηματολογώντας κατά του δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να σκεφτεί καλά το μέλλον της χώρας και το δικό του. Έχει λίγες ώρες ακόμα καθώς την Τρίτη βράδυ τελειώνει το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα από την Τετάρτη η Ελλάδα είναι απροστάτευτη σε κάθε επίπεδο».

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει μια συμφωνία και να απομακρυνθεί από τον επικίνδυνο δρόμο του δημοψηφίσματος», διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος υπερασπίζεται τα δημοψηφίσματα, αλλά, όπως πρόσθεσε, «δημοψηφίσματα δεν κάνουμε επειδή βρισκόμαστε σε αδιέξοδο στο κόμμα μας».

«Η κυβέρνηση είχε στήριξη και εντολή να διαπραγματευτεί αλλά αντί να κάνει μια έντιμη συμφωνία ή να αρνηθεί και να πει στη Βουλή ‘’αρνούμαι να κάνω συμφωνία’’, λέει στον λαό να πάρει την απόφαση.

Αυτή δεν είναι αντρίκεια πολιτική απόφαση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


«Οι πλούσιοι έχουν τις καβάτζες τους»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε παράλληλα ότι «η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αφήνει απροστάτευτο στις ορέξεις των αγορών τον φτωχό και μεροκαματιάρη γιατί εκείνος είναι που θα πληγεί περισσότερο. Οι πλούσιοι έχουν τις καβάτζες τους, είτε στα στρώματα τους, είτε σε χρυσό, είτε στο εξωτερικό».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, επεσήμανε «η Ελλάδα χάνει κάθε ώρα κι έναν σύμμαχο. Ο Ολάντ, ο Ρέντσι, ο Κινέζος πρωθυπουργός, οι Αμερικανοί, όλοι λένε ‘’μην πάτε να φύγετε από το λιμάνι της Ε.Ε.’’. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι δεν φεύγουμε από το λιμάνι, αλλά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται την άποψη του».

Υποστήριξε ότι «το κείμενο Γιούνκερ, είναι ένα κείμενο εργασίας και όχι η τελική πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση», την οποία όφειλε να βάλει να βάλει σε ψηφοφορία ο κ. Τσίπρας. «Αυτή ετέθη στην κυβέρνηση, όμως εκείνη σηκώθηκε κι έφυγε από τη διαπραγμάτευση πριν ολοκληρωθεί», παρατήρησε και αναρωτήθηκε:

«Πότε τέθηκε από τους εταίρους το ζήτημα της μείωσης μισθών και συντάξεων; Διότι εμείς βλέπουμε ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει 8 δισ. ευρώ και οι εταίροι 8,5 δισ. ευρώ. Για εμάς και οι δύο προτάσεις έχουν προβλήματα».

Ο κ. Θεοδωράκης υπαινίχθηκε, τέλος, ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε την ατζέντα του κ. Σόιμπλε, χωρίς να αντιληφθεί τον υπαινιγμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα «θα βρισκόμαστε σε μηδενική βάση και θα μας δώσουν ένα μνημόνιο να το υπογράψουμε γιατί δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο κόσμος το καλοκαίρι».

Όπως είπε, «αν η χώρα μας φύγει από το πρόγραμμα, δεν τίθεται θέμα να αυξηθεί η ρευστότητα στις τράπεζες που σήμερα ζουν με βοήθεια από την ΕΚΤ». Επομένως, αναρωτήθηκε, «που θα βρεθούν χρήματα για να πάρει ο κόσμος; Θα γεννήσει κάποιος λεφτά;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ