Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ -Κατάστρεψε την εμπιστοσύνη - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ -Κατάστρεψε την εμπιστοσύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτικός στο μέγιστο βαθμό εμφανίστηκε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το βράδυ της Δευτέρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κανάλι ARD.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η Αθήνα έχει ενημερώσει πως δεν θα πληρώσει τη συνολική δόση των 1.6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ, δόση που είναι καθορισμένη να αποπληρωθεί σήμερα (σ.σ.: Τρίτη). «Αυτό θα είναι ένα κομβικό σημείο», σημειώσε ο Γερμανός υπουργός και συμπλήρωσε, «η Αθήνα κατάστρεψε την εμπιστοσύνη με την απίστευτη συμπεριφορά της. Αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ, αυτό εξαλείφει κάθε μελλοντική πληρωμή προς το ΔΝΤ».

Κατά τον κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα δεν μπορεί να καταστρέψει την Ευρώπη. «Θα κάνουμε το καλύτερο για να αμυνθούμε υπέρ του ευρώ. Η Ευρώπη δεν απογοητεύτηκε από τις εξελίξεις». Όσο για το μήνυμα που έστειλε ενόψει του δημοψηφίσματος, αυτό ήταν ξεκάθαρο: «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στο ευρώ. Η απόφαση ανήκει στην Ελλάδα. Από την μεριά μας, είμαστε προετοιμασμένοι να βοηθήσουμε τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΔΝΤ δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ