Θεοδωράκης: Αλέξη πάρε πίσω το δημοψήφισμα [βίντεο] - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Αλέξη πάρε πίσω το δημοψήφισμα [βίντεο]

Nikos Libertas/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική έκκληση για την ακύρωση του δημοψηφίσματος απηύθυνε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον Πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση έχει λίγες ώρες για να διορθώσει ένα τεράστιο λάθος. Το βράδυ της Τρίτης η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός προγράμματος. Δεν θα υπάρχει κανένας για να μας προστατεύσει από τις επιθέσεις των αγορών και όλων εκείνων που θέλουν τους Έλληνες έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Οπως είπε, η χώρα εγκαταλείπεται από τους συμμάχους και τους παραδοσιακούς της φίλους. Σημειώνει πως «η Ευρώπη έκανε κι αυτή τα δικά της λάθη, ειδικά αυτά τα χρόνια των μνημονίων, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να εγκαταλείψουμε ένα από τα ασφαλέστερα «λιμάνια» του κόσμου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει πως «μέχρι και ο Κινέζος Πρωθυπουργός μας συνέστησε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Προεξόφλησε δε πως «αυτή θα είναι η απόφαση των Ελλήνων την Κυριακή. Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι στη γειτονιά των Βαλκανίων. Το «ναι» στην Ευρώπη θα νικήσει. Και στην πρώτη γραμμή θα είναι τα αγόρια και τα κορίτσια της Ελλάδα που δεν θέλουν η Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα».

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα «να βρει το θάρρος και να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Να αφήσει τους τυχοδιωκτισμούς, να αποσύρει το δημοψήφισμα και να προσχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οπως προειδοποίησε, πρέπει «να δώσουμε λύση όσο είμαστε ακόμη ζωντανοί. Διαφορετικά η τιμωρία για τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της αντιευρωπαϊκής εκτροπής θα είναι μεγάλη».

Δεν θα γίνουν ανεκτές πρακτικές δικτατορικού τύπου για το δημοψήφισμα

Σε νέα του ανακοίνωση το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις με το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος. Και ζητά την αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών με υπηρεσιακό.

«Ο φόβος της ήττας κάνει τους τυχοδιώκτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να χρησιμοποιούν μεθόδους, που δε θα τολμούσε καμία δημοκρατική κυβέρνηση. Αντί για δύο ψηφοδέλτια με “ναί” και “όχι” φτιάχνουν ένα ψηφοδέλτιο με το πρωτοφανές, να προηγείται το “όχι” του “ναι”! Μοιράζουν αυθαίρετα τον τηλεοπτικό χρόνο 70% υπέρ του “όχι” και 30% υπέρ του “ναι”. Και τέλος ο κ. Τσίπρας δείχνοντας πολιτική δειλία αποφεύγει να απαντήσει στην πρόκληση του Σταύρου Θεοδωράκη να γίνει ντιμπέιτ με τους όρους που θέλει, με τους δημοσιογράφους που θέλει, στο κανάλι που θέλει.

Το Ποτάμι ζητάει την αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών με υπηρεσιακό υπουργό όπως επιβάλλουν οι ελληνικοί αλλά και οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Οι πρακτικές δικτατορικού τύπου δε θα γίνουν ανεκτές από τους πολίτες. Την Κυριακή το ΝΑΙ θα είναι και για την δημοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ