Reuters: Η ΕΚΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για επιπλέον 6 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Reuters: Η ΕΚΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για επιπλέον 6 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε ελληνικό αίτημα για την αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Το αίτημα απορρίφθηκε την Κυριακή, αλλά αναμένεται να συνεχιστεί η χρηματοδότηση που κρατά «ζωντανές» τις ελληνικές τράπεζες έως τις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Εξαιτίας της ανησυχίας που προκάλεσε η κορύφωση των εκροών καταθέσεων, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από το συμβούλιο της ΕΚΤ να προσθέσει 6 δισ. ευρώ στα 89 δισ. του ELA την Κυριακή, για να καλυφθεί η προβλεπόμενη έλλειψη ρευστού.

Το αίτημα που υποβλήθηκε στην ΕΚΤ έφερε την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Ομως, όπως είναι ήδη γνωστό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τελικά χθες αποφάσισε να «παγώσει» τον ELA κάτι που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές του Reuters εκτιμούν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης και ο Μάριο Ντράγκι θα διατηρήσουν τη στήριξη μέσω του ELA στο ίδιο επίπεδο, στη συνάντησή τους την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EKT ELA τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ