Αλεξανδρούπολη: Προβλήματα στην προμήθεια καυσίμων -Κόβονται δρομολόγια των δημοτικών οχημάτων - iefimerida.gr

Αλεξανδρούπολη: Προβλήματα στην προμήθεια καυσίμων -Κόβονται δρομολόγια των δημοτικών οχημάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περικοπές κίνησης οχημάτων και μηχανημάτων του προχωρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα που προέκυψε σήμερα ως προς τη διαδικασία προμήθειας καυσίμων κίνησης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Κώστας Μαυρίδης, διευκρίνισε ότι εξαιτίας της προσφάτως κατάστασης, καθίσταται δυσχερής η άμεση προμήθεια της αναγκαίας ποσότητας καυσίμων για τα οχήματα του δήμου, καθώς από σήμερα το πρατήριο με το οποίο έχει σύμβαση ο δήμος πρέπει να προπληρώνεται προκειμένου να γίνεται ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα των οχημάτων.

«Έως τώρα ο δήμος είχε ένα περιθώριο 15 ημερών για την εξόφληση των σχετικών παραστατικών. Από σήμερα που και ο ίδιος ο πρατηριούχος πρέπει να προεξοφλεί την εταιρία καυσίμων, λογικό είναι να μην έχει το περιθώριο διευκολύνσεων», σημειώνει ο κ. Μαυρίδης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος, καλεί τους πολίτες σε λελογισμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο μηχανισμό συλλογής τους, μέσω των απορριμματοφόρων, η μετακίνηση των οποίων έχει περικοπεί κατά 2-3 οχήματα και μηχανήματα. «Πιστεύουμε να μπορέσουμε να κινηθούμε το επόμενο 10ημερο, να τελειώσει αυτό και να προμηθευόμαστε και πάλι κανονικά καύσιμα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Τη νέα κατάσταση στην αγορά καυσίμων κίνησης επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Έβρου, Νίκος Κεσουδάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «από σήμερα η προμήθεια καυσίμων κίνησης από τις εταιρίες γίνεται απολύτως μετρητοίς και μετρητοίς θα πουλάμε. Ούτε πιστωτικές, ούτε τίποτα. Μέχρι σήμερα, ανάλογα με την εταιρία, είχαμε και εμείς μία πίστωση 4-5 ημερών, τώρα πρέπει πρώτα να καταθέσουμε τα χρήματα και μετά να φορτωθεί το βυτίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ