Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου - iefimerida.gr

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στην ....«τούρλα» του Σαββάτου το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασιλική Θάνου.

Η κυρία Θάνου επελέγη μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου καθώς αύριο λήγει η θητεία του νυν προέδρου Αθανασίου Κουτρουμάνου. Το υπουργικό συμβούλιο δεν προχώρησε σε άλλες προαγωγές ( αντιπροέδρων η των προέδρων του ελεγκτικού συνεδρίου και του ΣτΕ) κρίνοντας αναγκαία την κάλυψη της θέσης του πρόεδρου του Αρείου Πάγου,λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων, την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κ.λπ.

Ακόμη, εκ των πραγμάτων η κυρία Θάνου θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς θα είναι η αρχαιότερα εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίού).

Και θα είναι αρχαιότερα, επειδή οι νέοι πρόεδροι των δύο άλλων μεγάλων δικαστηρίων της χώρας θα επιλεγούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Αύριο αποχωρούν ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος και του Ε.Σ. Νικόλαος Αγγελάρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των Ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

Η κυρία Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975. Είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ