Ολη η Ελλάδα στα ΑΤΜ -Ταλαιπωρία, κλοπές, δάκρυα, στις ατελείωτες ουρές [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ολη η Ελλάδα στα ΑΤΜ -Ταλαιπωρία, κλοπές, δάκρυα, στις ατελείωτες ουρές [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ανακοίνωση του κλεισίματος των τραπεζών και της επιβολής των capital controls, χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες μάλιστα, από τον πρωθυπουργό, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση και σύγχυση στους πολίτες από αυτή που είχε προκαλέσει μόλις λίγες ώρες πριν ο ίδιος, όταν ανακοίνωνε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο κύλησε με τους έντρομους, από όσα είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίρπας, πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜs των τραπεζών, τα οποία στέρευαν ανά διαστήματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να επιδίδεται σε κυνήγι ανεύρεσης γεμάτου ΑΤΜ, ενώ ο πανικός εντάθηκε από χθες το βράδυ όταν και με το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε ότι οι τράπεζες από σήμερα θα είναι κλειστές και ότι θα επιβληθούν capital controls.

Ολη η Ελλάδα στα ΑΤΜ -Ταλαιπωρία, κλοπές, δάκρυα, στις ατελείωτες ουρές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ουρές χθες έξω από ΑΤΜ στη Λάρισα

Ετσι, χθες το βράδυ και μέχρι αργά τα νύχτα, στα ΑΤΜs που είχαν ακόμη χρήματα οι ουρές ήταν πραγματικά ατελείωτες, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ να φεύγουν από το Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, από την πίσω πόρτα χωρίς να δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τα capitals controls που θα επιβληθούν και να εκδίδουν την ΠΝΠ μέσα στη νύχτα, οι συνταξιούχοι, που δεν είχαν ενημερωθεί από πουθενά, από τα ξημερώματα άρχισαν να σχηματίζουν εκ νέου ουρές έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα γεμάτοι αγωνία προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις συντάξεις τους.

Στις ατελείωτες ουρές, βέβαια, δεν έλειψαν και τα ξεσπάσματα των αγανακτισμένων πολιτών με όλο αυτό το χάος που έχει προκληθεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στη Μυτιλήνη, για παράδειγμα, μπορεί κάποιοι να κατάφεραν να εξυπηρετηθούν από τα ΑΤΜs, ωστόσο, άλλοι τα βρήκαν άδεια και δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκνευρισμός και με ορισμένους να ξεσπούν ακόμη και σε δάκρυα από την ένταση και την ταλαιπωρία.

Πηγή βίντεο: lesvosnews.gr

Κλοπή μετά την ανάληψη

Εντωμεταξύ, ένταση επικράτησε και σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης χθες, σύμφωνα με το seleo.gr, όπου κατέφυγαν αρκετοί πολίτες προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κλινική στην περιοχή του Πανοράματος όπου οι υπεύθυνοι για προφανείς λόγους απαγόρευσαν σε «επισκέπτες» να μπαίνουν στην κλινική μόνο για να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Μάλιστα προς στιγμή σημειώθηκε ένταση και ειδοποιήθηκε και η αστυνομία. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλη ιδιωτική κλινική στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να τρέχουν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, σε ουρά υποκαταστήματος, χθες, σημειώθηκε και μια ληστεία. Γυναίκα που έκανε ανάληψη σε ΑΤΜ στην Καμάρα, δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα οι οποίοι της άρπαξαν την τσάντα που είχε μέσα τα 1.250 ευρώ που προμηθεύτηκε.

Ενταση στις ουρές

Με τα ΑΤΜ να στερεύουν διαδοχικά το ένα μετά το άλλο και τον κόσμο να συνωστίζεται σε τεράστιες ουρές έξω από όσα είχαν ακόμη χρήματα και τους πολίτες να αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες έξω από αυτά με την υπομονή τους να εξαντλείται, δεν έλειψαν και οι τσακωμοί και οι στιγμές έντασης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από ΑΤΜ στους Αμπελόκηπους τη νύχτα της Παρασκευής όταν μια ηλικιωμένη «πάλευε» με το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης για να βγάλει όσα χρήματα μπορούσε, καθυστερώντας την ουρά, με αποτέλεσμα ένας μεσήλικας να εκνευριστεί, να την αρχίσει στις φωνές και η κατάσταση να παρεκτραπεί και η συζήτηση μεταξύ των περίπου 35 ατόμων που περίμεναν στην ουρά ξέφυγε από κάθε έλεγχο και μετατράπηκε σε ένα ακατάληπτο βουητό από φωνές και βρισιές.

Ολη η Ελλάδα στα ΑΤΜ -Ταλαιπωρία, κλοπές, δάκρυα, στις ατελείωτες ουρές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ουρά σε τράπεζα έξω από τα Ιωάννινα, χθες

Ολη η Ελλάδα στα ΑΤΜ -Ταλαιπωρία, κλοπές, δάκρυα, στις ατελείωτες ουρές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ουρά σε κεντρική τράπεζα της Αθήνας, χθες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ουρές τράπεζες capital controls δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ