Ντίξον: Η Ελλάδα έχει 14 εκατ. κάρτες – Δεν φτάνουν τα λεφτά για 6 μέρες αναλήψεων 60 ευρώ - iefimerida.gr

Ντίξον: Η Ελλάδα έχει 14 εκατ. κάρτες – Δεν φτάνουν τα λεφτά για 6 μέρες αναλήψεων 60 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ούγκο Ντίξον του Reuters μέσω Twitter έκανε ανάλυση των χρεωστικών καρτών που υπάρχουν στην Ελλάδα και του ορίου ανάληψης μετά τα capital controls.

Ο αρθρογράφος του πρακτορείου τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν δώσει 14 εκατομμύρια κάρτες σε πολίτες, κάτι που σημαίνει ότι με όριο ανάληψης 60 ευρώ το μέγιστο ποσό που μπορεί κάθε μέρα να βγαίνει από τις τράπεζες είναι τα 840 εκατ.ευρώ.

Με δεδομένο, όπως είχε πει νωρίτερα ο Ντίξον ότι η Ελλάδα έχει διαθέσιμα 3 δισ.ευρώ ακόμη στις τράπεζες της μετά την μη αύξηση του ELA από την ΕΚΤ, δεν θα μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να δίνουν για πολλές ημέρες χρήματα και δεν θα αντέξει το τραπεζικό σύστημα για πολύ ακόμη. Με την ελπίδα, όπως λέει ο Ντίξον, ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα παίρνουν χρήματα κάθε μέρα από όλες τις κάρτες τους.

Ντίξον: Η Ελλάδα έχει 14 εκατ. κάρτες – Δεν φτάνουν τα λεφτά για 6 μέρες αναλήψεων 60 ευρώ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ capital controls κάρτες τράπεζες ΑΤΜ χρήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ