FT: Χρειάζεται plan C για να μη γίνει η Ελλάδα Συρία ή Βοσνία - iefimerida.gr

FT: Χρειάζεται plan C για να μη γίνει η Ελλάδα Συρία ή Βοσνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Financial Times τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση και εκπέμπει SOS για να μη γίνει η Ελλάδα Συρία, όπως γράφει.

«Δίχως μία τέτοια προσπάθεια, η οποία πρέπει να οργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα βουλιάξει στον πολιτικό ριζοσπαστισμό, την οικονομική μιζέρια, το οργανωμένο έγκλημα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τον πόλεμο και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει χώρες, όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Συρία».

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και γεωγραφικά σε πολύ δύσκολη θέση.

«Εάν το Plan A περιλαμβάνει τη διατήρηση της Ελλάδας στο πρόγραμμα βοήθειας και στην Ευρωζώνη, και εάν το Plan B περιλαμβάνει τη θωράκιση της Ευρωζώνης έναντι ενός Grexit, τότε αναδύεται η ανάγκη και για ένα Plan C» γράφουν οι Financial Times.

«Ακόμη όμως, και εάν το Plan C σημειώσει κάποια επιτυχία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Ευρώπη θα κάνει βήματα προς τα πίσω ως προς το στόχο της ενοποίησης» τονίζουν οι Financial Times.

Και καταλήγουν: Ο στόχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης τελεί υπό τον μεγαλύτερο κίνδυνο όλων των εποχών, εξαιτίας της άτακτης μετανάστευσης, της οικονομικής στασιμότητας, της ρωσικής αναταραχής, των στενόμυαλων Βρετανών και των λαθεμένων χειρισμών των ευρωπαϊκών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Financial Times plan C Συρία Βοσνία Ερζεγοβίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ