Guardian: Η ΕΚΤ δεν συνέτριψε τις τράπεζες, αλλά τις πιέζει - iefimerida.gr

Guardian: Η ΕΚΤ δεν συνέτριψε τις τράπεζες, αλλά τις πιέζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάλυση του Guardian για την απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες ανέφερε ότι μπορεί να μην συνέτριψε το τραπεζικό σύστημα, αλλά παραμένουν οι ισχυρές πιέσεις.

Ο Guardian λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην παρέχει επιπλέον ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, αλλά να διατηρήσει τον ELA στα ίδια επίπεδα σχολίασε ότι «δεν επέλεξε την επιλογή της συντριβής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σήμερα. Με το να μην παρέχει όμως επιπλέον ρευστότητα, η ΕΚΤ ασκεί τεράστια πίεση στον τραπεζικό τομέα. Κορυφαίοι αξιωματούχοι αναρωτιούνται πως θα αντιμετωπιστεί αυτό αν αύριο Δευτέρα αρκετοί Ελληνες πάνε να πάρουν τις καταθέσεις τους.

Guardian: Η ΕΚΤ δεν συνέτριψε τις τράπεζες, αλλά τις πιέζει | iefimerida.gr 0

Ετσι, με το όριο να είναι στα 89 δισ. ευρώ, σύντομα θα στερέψει το ποσό της παροχής. Ετσι, οι Ελληνες αξιωματούχοι πρέπει να εξετάσουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Και όπως επισημάναμε νωρίτερα, το Οικονομικό Συμβούλιο Σταθερότητας (συμπεριλαμβανομένων Βαρουφάκη και Στουρνάρα) θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.

Είναι μια κλασική κίνηση από την ΕΚΤ, αποφεύγοντας την πολιτική απόφαση ότι η Ελλάδα πάει σίγουρα για πτώχευση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Ελλάδα ELA παροχή τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ