Reuters: Η ΕΚΤ εξετάζει διατήρηση του ELA αλλά με «κούρεμα» των ελληνικών εγγυήσεων - iefimerida.gr

Reuters: Η ΕΚΤ εξετάζει διατήρηση του ELA αλλά με «κούρεμα» των ελληνικών εγγυήσεων

(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διατήρηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά με «κούρεμα» των ελληνικών εγγυήσεων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην υπό εξέλιξη συνεδρίασή της, σύμφωνα με το Reuters.

Αν και πληροφορίες του BBC νωρίτερα έκαναν λόγο για πρόθεση διακοπής της παροχής έκτακτης ρευστότητας από την ΕΚΤ, το Reuters παρουσιάζει ένα διαφορετικό σενάριο.

Η ΕΚΤ εξετάζει να διατηρήσει τον ELA τη Δευτέρα για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά να επιβάλει μεγαλύτερο «κούρεμα» στις ελληνικές εγγυήσεις που προσφέρονται σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αν αυξηθεί το «κούρεμα» στις ελληνικές εγγυήσεις για τον ELA, ουσιαστικά αυτό θα περιορίσει τη χρήση αυτής της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, σχολιάζει το Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕLA ΕΚΤ ελληνικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ