Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό, να μην γίνει - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό, να μην γίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημεία απο την ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη βουλή για το δημοψήφισμα.

"Νομίζει η Κυβέρνηση ότι πήρε μια ιδιοφυή πρωτοβουλία και παγιδεύει την αντιπολίτευση. Στην πραγματικότητα επιδιώκει να παγιδεύσει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορεί να λύσει το εσωκομματικό πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας μεταξύ εθνικού συμφέροντος και κομματικής συνοχής επιλέγει την κομματική συνοχή και προσβάλλει το εθνικό συμφέρον.

Όμως οι παγίδες οδηγούν πολύ συχνά σε αυτοπαγίδευση. Μόνο που η αυτοπαγίδευση δεν αφορά την Κυβέρνηση, αφορά δυστυχώς τη χώρα και πρέπει η Βουλή των Ελλήνων ,με ευθύνη ατομική του καθενός και της καθεμιάς εδώ μέσα, να αποτρέψει την αυτοπαγίδευση, να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον, να δώσει προοπτική.

Εμείς γι' αυτό λέμε ότι το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό και δεν πρέπει να γίνει. Καταψηφίζουμε την πρόταση της Κυβέρνησης για τους λόγους που είπαμε: συνταγματικούς, θεσμικούς, πολιτικούς, εθνικούς, οικονομικούς. Εάν φτάσουμε να γίνει το δημοψήφισμα αυτό, το εξ υφαρπαγής δημοψήφισμα, που συνιστά θεσμική εκτροπή, βεβαίως η θέση μας θα είναι να μην απαντήσουμε στο ερώτημα που εκβιαστικά και παγιδευτικά θέτει η Κυβέρνηση.

Το δικό μας ΝΑΙ δεν θα είναι Ναι στην πρόταση των πιστωτών, που είναι αποτέλεσμα της βλαπτικής διαπραγμάτευσης που έκανε ο κ. Τσίπρας. Δεν μας ενδιαφέρει το κείμενο αυτό. Το δικό μας ΝΑΙ το προσδιορίζουμε εμείς με τους δικούς μας εθνικούς όρους, εμείς δεν λέμε ΝΑΙ στο κείμενο των πιστωτών. Εμείς λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στην ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια Κυβέρνηση που εκφράζει την εθνική ενότητα και έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί ουσιαστικά ,γρήγορα, αποτελεσματικά.

Και λέμε φυσικά πως το ΟΧΙ της Κυβέρνησης δεν είναι υπερήφανο ΟΧΙ σε ένα ανύπαρκτο κείμενο, είναι ΟΧΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο ευρώ. Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό με τους δικούς μας αληθινούς, εθνικούς όρους. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει την ευθύνη του και η ευθύνη που αναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Ελπίζω να έχουν επίγνωση του τι κάνουν."

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ