Σημίτης για δημοψήφισμα: Το ερώτημα είναι παραπλανητικό -Επιδιώξτε τώρα λύση - iefimerida.gr

Σημίτης για δημοψήφισμα: Το ερώτημα είναι παραπλανητικό -Επιδιώξτε τώρα λύση

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενάντια στο δημοψήφισμα τάχθηκε με παρέμβασή του ο Κώστας Σημίτης, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς το Grexit και το άγνωστο.

«Η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα προς την έξοδο από την ευρωζώνη και το ευρώ. Ενα βήμα προς μία άγνωστη κατεύθυνση, για το οποίο ούτε τη γνώση, ούτε την προετοιμασία έχει», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ως παραπλανητικό το ερώτημα με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να διενεργήσει το δημοψήφισμα.

«Βεβαίως έχει δίκιο ο ελληνικός λαός να μην θέλει άλλους φόρους και περιορισμούς. Βεβαίως έχει δίκιο ο ελληνικός λαός να θέλει να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε μεταξύ άλλων και η σημερινή κυβέρνηση με την επί πέντε μήνες αδράνειά της», συμπλήρωσε ο κ. Σημίτης, που προειδοποίησε όμως ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

«Λύσεις θα προκύψουν μόνο από τη συνεργασία και συνεννόηση με τις χώρες που συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό που στην πλειοψηφία του θέλει ως νόμισμα το ευρώ, να επιδιώξει εδώ και τώρα μια λύση, διαφορετικά οι θυσίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες που θέλει να αποτρέψει.

Μία καταστροφική ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, θα διαρκέσει χρόνια και θα έχει τεράστιο κόστος για όλους», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Σημίτης δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ