Κύπρος: Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Λευκωσία - iefimerida.gr

Κύπρος: Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Λευκωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυπριακή κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης χθες, και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup υποστήριξαν την ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στηρίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του χρέους.

Ωστόσο με κύκλους της κυπριακής κυβέρνησης αναφορικά με τη σημερινή δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα, και ειδικότερα για το σημείο ότι αυτή η δήλωση υποστηρίζεται από όλα τα μέλη πλην της Ελλάδος, οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι πρόκειται για μια περιγραφική ανακοίνωση για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών και ότι σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται η θέση των θεσμών ότι η Ελλάδα διέκοψε τη διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα πάντως υπήρξαν αντιδράσεις από το Kίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία συμμετείχε και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και στην επίσημη δήλωση που ακολούθησε «με τη σύμφωνο γνώμη των 18 Υπουργών Οικονομικών και χωρίς τη συμφωνία του Έλληνα Υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη»

Στην ανακοίνωση, αφού γίνεται αναφορά σε σχετικό τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), σημειώνεται ότι προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση που τήρησε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κατά τη σύνοδο του Εurogroup.

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να διευκρινίσει κατά πόσον:

«-Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης συμφωνεί με την επίσημη δήλωση των 18 υπουργών Οικονομικών του Εurogroup;

-Εάν συμφωνεί, η στάση του ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ήταν αυτόβουλη ενέργεια;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ