Ολοι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ και ο... Τσακαλώτος -Τι κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο Eurogroup - iefimerida.gr

Ολοι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ και ο... Τσακαλώτος -Τι κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχικά με απορία, αλλά τελικά με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τον αναπληρωτή Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που έχει γίνει η σκιά του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ, αφού για πρώτη φόρα στην ιστορία των Eurogroup πρωθυπουργός στείλει έναν άλλο υπουργό για να «προσέχει» των υπουργό Οικονομικών.

Η εικόνα της ελληνικής αποστολής στις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει αλλάξει ριζικά, αφού από εκεί που ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν στο επίκεντρο είτε με τις στιλιστικές του επιλογές, είτε με τα καυστικά και άλλοτε ειρωνικά του σχόλια για τους ομολόγους, πλέον εμφανίζεται μόνο για τυπικούς λόγους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως επικεφαλής της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης είναι εκείνος που μεταφέρει τις θέσεις της κυβέρνησης στους εταίρους, εκείνος που καταγράφει ό,τι συμβαίνει στα Eurogroup και ενημερώνει τον πρωθυπουργό. Ο κ.Βαρουφάκης από την άλλη έχει σταματήσει να κάνει δηλώσεις με τους καταιγιστικούς ρυθμούς που τις έκανε όταν είχε πρωτοαναλάβει τα καθήκοντα του, έχει περιορίσει τις συνεντεύξεις που δίνει και δίνει το παρών στα Eurogroup, αφού ο κ.Τσακαλώτος δεν μπορεί να παραστεί μόνος του (λόγω του χαρτοφυλακίου που έχει).
Ετσι ο κ.Βαρουφάκης από «Τσάρος της Ελληνικής Οικονομίας» βρέθηκε ακόλουθος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ