Φωτο-ταξίδι από την Νουβία στο Σουδάν - iefimerida.gr

Φωτο-ταξίδι από την Νουβία στο Σουδάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκθεση με φωτογραφίες των αρχαιολόγων Αλέξανδρου Τσάκου και Henriette Hafsaas-Tsakos από διάφορες περιόδους κατά τις οποίες έζησαν και εργάστηκαν στο Βόρειο Σουδάν, εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μπενάκη.

Περισσότερες από 80 φωτογραφίες από το Σουδάν θα εκτεθούν στους τέσσερις ορόφους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, ενώ περίπου είκοσι φωτογραφίες θα συνοδεύουν τις πιο χαλαρές στιγμές των επισκεπτών στο καφέ της ταράτσας του Μουσείου με την υπέροχη θέα προς την Ακρόπολη.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης μας αφηγούνται την ιστορία του Σουδάν, εστιάζουν στους ανθρώπους και τις θρησκείες τους, από τους αρχαίους και μεσαιωνικούς πολιτισμούς της Νουβίας στους σύγχρονους ισλαμικούς του Σουδάν.
Παράλληλα περιγράφουν θρησκευτικές δοξασίες και πρακτικές από το σύγχρονο Ισλάμ, υπογραμμίζοντας την αρχέγονη σημασία που έχει το νερό και ο ποταμός Νείλος στον πολιτισμό και τη θρησκεία της περιοχής. Η έκθεση κλείνει με προσωπογραφίες Σουδανών και εικόνες από την καθημερινή τους ζωή.
Την ημέρα των εγκαινίων (6/10) ο Αλέξανδρος Τσάκος θα μιλήσει για την εμπειρία τους στο Σουδάν, όπου εργάστηκαν, ταξίδεψαν και έζησαν τα τελευταία χρόνια

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012.
Πληροφορίες: www.benaki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ