Ενόχληση Βουλγαρίας: Δεν υπάρχει χρόνος για εμάς στις Συνόδους παρά μόνο για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ενόχληση Βουλγαρίας: Δεν υπάρχει χρόνος για εμάς στις Συνόδους παρά μόνο για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ επέκρινε έντονα ότι το ζήτημα της Ελλάδας μονοπωλεί τις ευρωπαϊκές συνόδους εις βάρος της Βουλγαρίας.

Οπως τόνισε μιας χώρας που έχει εξαίρετη δημοσιονομική θέση αλλά παραμένει η φτωχότερη της ΕΕ.

«Όλες οι χώρες μας έχουν προβλήματα, αλλά δεν μένει χρόνος για εμάς (σ.σ. στις Συνόδους Κορυφής) καθώς η ημερήσια διάταξη καταλαμβάνεται από την Ελλάδα» ανέφερε ο Μπορίσοφ σε ανακοίνωσή του.

«Και εμείς θέλουμε να δαπανήσουμε περισσότερα για τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά σεβόμαστε τη δημοσιονομική πειθαρχία", υπογράμμισε εξάλλου ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. "Αντιτίθεμαι κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε καθυστέρηση και συμβιβασμό» έναντι της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Μπορίσοφ.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ είπε ακόμη πως η Σόφια προτίθεται να ζητήσει αρωγή από την Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ροή μεταναστών, ιδίως Σύρων, που φθάνουν στη βουλγαρική επικράτεια από την Τουρκία. «Η Μεσόγειος είναι μπλοκαρισμένη, η μεταναστευτική πίεση μεταφέρεται στο χερσαίο μέτωπο, ιδίως στη Βουλγαρία» εξήγησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπορίσοφ Βουλγαρία Ελλάδα συνοδοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ