Σπριντάρει εν μέσω Eurogroup το Χρηματιστήριο - iefimerida.gr

Σπριντάρει εν μέσω Eurogroup το Χρηματιστήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίαση... ροκ σήμερα στο Χρηματιστήριο, εν μέσω των δραματικών εξελίξεων στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης από την έναρξη της συνεδρίασης υποχωρούσε σημαντικά (ακόμα και σε ποσοστό -2,11%), πιεζόμενος από τη μη επίτευξη οποιασδήποτε προόδου στις χθεσινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

Λίγο μετά τις 11:00, ωστόσο, και με αφορμή τις διαρροές για «εποικοδομητικές συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων» Ελλάδας - δανειστών, η πορεία του άρχισε να αντιστρέφεται, γύρισε σε άνοδο (έφτασε μέχρι και +1,70% περίπου), και μάλιστα μέχρι τις 11:55 ενισχυόταν.

Ωστόσο, το τελεσίγραφο για κατάθεση πρότασης έως τις 12:00 που έστειλαν οι δανειστές επιβάρυνε το κλίμα και οδήγησε σε νέα πτώση τον Γενικό Δείκτη, μέχρι περίπου τις 12:40, όταν και διέρρευσε η πληροφορία ότι στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των δανειστών ετοιμάστηκε ένα έγγραφο για το Eurogroup το οποίο, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας.

Ως αποτέλεσμα, από τις 13:20 περίπου ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν (έως ποσοστού 0,72%), μέχρι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν οι πληροφορίες για εμπλοκή στο Eurogroup έφεραν αναταραχή, οδηγώντας το Χρηματιστήριο σε αρνητικό έδαφος - αλλά μόνο για λίγο.

Πλέον, οι αγοραστές επικρατούν των πωλητών και οδηγούν αυτή την ώρα (15:38) τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 1,22%, στις 790,44 μονάδες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ