Οι συνθήκες διαβίωσης 26 ατόμων σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο που σόκαραν τη Βρετανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι συνθήκες διαβίωσης 26 ατόμων σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο που σόκαραν τη Βρετανία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 26 Ρουμάνοι - συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παιδιού - βρέθηκαν στριμωγμένοι σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων στο κέντρο το Λονδίνου.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής από το προσωπικό του Νιούχαμ. Επικρίνοντας τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο ηγέτης του Νιούχαμ δήλωσε ότι ήταν «απαράδεκτο» άνθρωποι να ζουν σε τέτοια απελπιστική κατάσταση και πρόσθεσε ότι «πολλοί ανεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να στριμώχνουν πέντε άτομα σε ένα δωμάτιο.

«Ακόμα κι αν φιλοξενήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, έχουμε ακόμα ανθρώπους που ζουν σε παράγκες εν έτη 2015.»

Αξιωματούχοι του Νιούχαμ επισκέφθηκαν το ακίνητο την Παρασκευή, μετά από καταγγελίες των γειτόνων για δυνατή μουσική και σκουπίδια στον κήπο, για να διαπιστώσουν ότι ζούσαν εκεί 26 Ρουμάνοι, ανάμεσα στους οποίους 4 οικογένειες κι ένα μωρό παιδί.

Επτά άνθρωποι κοιμόντουσαν σε υπόγειο χωρίς παράθυρα και με βουλωμένους αεραγωγούς, ενώ οι άλλοι σε τρία υπερπλήρη υπνοδωμάτια. Οι άνθρωποι στο υπόγειο πλήρωναν μόνο 20 λίρες το μήνα, ενώ οι οικογένειες στα υπνοδωμάτια πλήρωναν περίπου 180 λίρες το μήνα.

Εν τέλει ο ιδιοκτήτης εισέπραττε τουλάχιστον 2.340 λίρες το μήνα σε ενοίκιο. Εκτός από την επίπληξη για παράβαση των κανόνων περί πολλαπλής κατοχής του ακινήτου, το οποίο θα μπορούσε να στεγάσει μόνο μέχρι επτά άτομα, ο ιδιοκτήτης απειλείται και με ποινική δίωξη. Το Νιούχαμ, μια από τις φτωχότερες περιοχές της Βρετανίας, έχει μετατραπεί σε παραγκούπολη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Χθες ο σερ Ρόμπιν ορκίστηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με διώξεις τυχόν «ασυνείδητων» ιδιοκτητών.

Οι συνθήκες διαβίωσης 26 ατόμων σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο που σόκαραν τη Βρετανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι συνθήκες διαβίωσης 26 ατόμων σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο που σόκαραν τη Βρετανία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιούχαμ Βρετανία παραγκούπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ