Τώρα ο βομβιστής της Βοστώνης ζήτησε συγγνώμη -Μίλησε για πρώτη φορά μετά το μακελειό - iefimerida.gr

Τώρα ο βομβιστής της Βοστώνης ζήτησε συγγνώμη -Μίλησε για πρώτη φορά μετά το μακελειό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ημέρα που καταδικάστηκε και επίσημα σε θάνατο, ο Τζοκχάρ Τσαρνάεφ μίλησε για πρώτη φορά για το μακελειό που προκάλεσε στο μαραθώνιο της Βοστώνης και ζήτησε συγνώμη.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ Τζορτζ Ο΄Τουλ του επέβαλε και επίσημα τη θανατική ποινή, που είχε αποφασίσει ομόφωνα το σώμα των ενόρκων στις 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε 6 φορές σε θάνατο και 10 φορές σε ισόβια χωρίς αναστολή. Λίγο αργότερα και μέσα στη φορτισμένη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι σπαρακτικές καταθέσεις θυμάτων και συγγενών τους- τους οποίους απέφυγε να κοιτάξει- ο κατηγορούμενος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια από το 2013. Τότε που μαζί με τον αδερφό του τοποθέτησαν δύο βόμβες κοντά στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοσατώνης, προκαλώντας το θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό 264, πολλοί από τους οποίους ακρωτηριάστηκαν.

«Θα ήθελα τώρα να απολογηθώ στα θύματα και στους επιζώντες. Είμαι ένοχος για αυτή την επίθεση, μαζί με τον αδερφή μου, ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», είπε αναφερόμενος στο μεγαλύτερο αδερφό του, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, με τον οποίο σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση. Εκείνος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, κατά την καταδίωξη, λίγα 24ωρα αργότερα.

«Λυπάμαι για τις ζωές που έχω αφαιρέσει, για τον πόνο και τη ζημιά που έχω κάνει. Προσεύχομαι στον Αλλάχ να δείξει το έλεός του στους νεκρούς. Ζητώ από τον Αλλάχ να δείξει το έλεός του σε εμένα, τον αδερφό μου και την οικογένειά μου», πρόσθεσε.

Με τη φωνή του να τρέμει σε κάποια σημεία και κάνοντας παύσεις, ευχαρίστησε τους δικηγόρους, την οικογένειά του και όλους όσους κατέθεσαν με «αξιοπρέπεια για τις αβάσταχτες δυσκολίες», όπως είπε.

«Εμαθα τα ονόματα των θυμάτων, τις ιστορίες τους. Έμαθα περισσότερα πρόσωπα σε κάθε ακρόαση», ανέφερε ακόμη ο Τσαρνάεφ, που θα κρατηθεί σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Ιντιάνα, ενώ αναμένεται η διαδικασία των εφέσεων να διαρκέσει ακόμη και μία δεκαετία, πριν εκτελεστεί.

«Οταν θα αναφέρεται το όνομά σου, θα θυμούνται το κακό», του είπε ο δικαστής. «Θα σε θυμούνται ως έναν άνθρωπο που δολοφόνησε και ακρωτηρίασε αθώους και το έκανε εσκεμμένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ