Δείτε live αφίξεις και δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup - iefimerida.gr

Δείτε live αφίξεις και δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα έτοιμα είναι στις Βρυξέλλες για την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα με τις συνομιλίες να διεξάγονται σε άσχημο κλίμα έπειτα από τη νέα εμπλοκή με τις προτάσεις Αθήνας και Θεσμών.

Δείτε live αφίξεις και δηλώσεις

Πρώτος από τους υπουργούς Οικονομικών έφτασε ο Γάλλος Μισέλ Σαπέν, ο οποίος μπήκε στο κτίριο χωρίς να κάνει δήλωση, όπως και ο Ιταλός ομόλογός του, Πιερ Κάρλο Παντοάν, μετά από λίγο. Το ίδιο έπραξε και ο Μάριο Ντράγκι ο οποίος δεν συμμετέχει πια στις συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Γερμανία): Δεν έχω πολλά να προσθέσω. Η αίσθησή μου είναι πως δεν είμαστε πολύ πιο μπροστά από ότι τη Δευτέρα. Δεν περιμένω συμφωνία σήμερα. Το επίπεδο προετοιμασίας δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Η δουλειά τώρα ξεκινά. Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις για πιθανές περαιτέρω διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Eurogroup την Πέμπτη.

Βάλντις Ντομπρόφσκις (αντιπρόεδρος Κομισιόν): Θα είναι μια μακρά νύχτα

Αλεξάντερ Στουμπ (Φινλανδία): Θα εκπλαγώ εάν υπάρχει σήμερα συμφωνία. Δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι εκτός από αυτά που έχουν διαρρεύσει στους Financial Times και τη Wall Street Journal. Είμαι σκεπτικός για την ελάφρυνση χρέους γιατί έγινε αναδιάρθρωση το 2012. Περαιτέρω χρηματοδότηση ή ελάφρυνση δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή.

Χανς Γεργκ Σέλινγκ (Αυστρία): Τίποτα νέο στο τραπέζι, έχουμε ακόμη δρόμο. Εκτός αν γίνει έκπληξη, δεν θα υπάρξει συμφωνία απόψε

Λουίς ντε Γκίντος (Ισπανία): Κοιτάζοντας τις λεπτομέρειες υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις, αλλά δεν είναι αξεπέραστες. Ελπίζω να φτάσουμε σε συμφωνία, αλλά οι κανόνες πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Υπάρχει πολιτική προθυμία για συμφωνία, αλλά υπάρχουν και τεχνικές πλευρές που πρέπει να εξεταστούν.

Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ (Βέλγιο): Πρώτα θα πάρουμε την αναφορά των Θεσμών και θα συζητήσουμε για να δούμε πού βρισκόμαστε. Δεν μου αρέσουν όλες αυτές οι προθεσμίες. Πρέπει να φτάσουμε σε μία καλή συμφωνία για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της νομισματικής ένωσης. Ο ελληνικός λαός υποφέρει. Πρέπει να σταματήσει αυτό. Αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία σήμερα, θα δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε κάπου αύριο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μόνο μερικώς αυτό που της ζητήθηκε για το πρόγραμμα. Δεν μπορείς να πεις ότι έχει αποτύχει ένα πρόγραμμα που δεν έχει εφαρμοστεί σωστά.

Εχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό. Υποφέρουν. Μπορείτα να φανταστείτε μία οικονομία που μειώνεται κατά 25% μέσα σε λίγα χρόνια; Είναι φρικτό. Πρέπει να το σταματήσουμε. Εχουμε την ηθική υποχρέωση».

Πίτερ Κάζιμιρ (Σλοβακία): Είμαι περίεργος πως θα μοιάζει η Ευρωζώνη μετά το τέλος αυτής της συνάντησης. Τρεις συναντήσεις του Eurogroup και δύο Σύνοδοι είναι αρκετοί για να φθάσουμε σε μια λύση για την Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος για κατάληξη στις διαπραγματεύσεις. Πρέπει να είμαι.

Επίσης χωρίς δηλώσεις έφθασαν στο Eurogroup Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Ελλάδα Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ