Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος; Η φράση του Νίκου Φίλη που «άναψε» φωτιές - iefimerida.gr

Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος; Η φράση του Νίκου Φίλη που «άναψε» φωτιές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που βρίσκεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά.

«Το 10% είναι 6 λεπτά το πακέτο μακαρόνια. Αυτό συζητάμε; Αυτό κουβεντιάζουμε όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά;», σημείωσε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Δυστυχώς τέτοια προπαγάνδα γίνεται σήμερα, τα 6 λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα χρήματα που θα έρθουν από την αναδιανομή από τον φόρο στους πλούσιους».

Αυτό το επιχείρημα του Νίκου Φίλη θεωρήθηκε προκλητικό και επικρίθηκε σφόδρα στα social media.

Ψηφίζουν όλοι ή εκλογές

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι βλέπει αναθέρμανση του σεναρίου αποχώρησης του ΔΝΤ, κατηγορώντας το ταμείο ότι δε θέλει φορολογία πλούτου, θέλει περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σχολιάζοντας το ύψος των μέτρων είπε πως αν ίσχυε το μεσοπρόθεσμο των Σαμαρά - Βενιζέλου θα πληρώναμε 16 δις, ενώ για το αν μπορεί εγκαίρως να εγκρίνει η Βουλή μια συμφωνία είπε ότι το Σύνταγμα προβλέπει διαδικασίες για να πάμε πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, για να ψηφιστεί η συμφωνία, χρειάζεται συμπαγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα μπορεί να υποστηρίξει τη συμφωνία.

«Αν δεν υπάρξει η συμπαγής πλειοψηφία, τότε θα απευθυνθούμε στο λαό».

Ο κ. Φίλης δεν σχολίασε δημοσιεύματα που θέλουν την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην ψηφίζει την αναμενόμενη συμφωνία, είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ