H Ford καταργεί τις τυφλές γωνίες με την τεχνολογία Front Split View Camera [βίντεο] - iefimerida.gr

H Ford καταργεί τις τυφλές γωνίες με την τεχνολογία Front Split View Camera [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την τεχνολογία Front Split View Camera η Ford φιλοδοξεί να δώσει λύση στο θέμα της περιορισμένης ορατότητας και στους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί στις τυφλές γωνίες.

Το συγκεκριμένο σύστημα διατίθεται προαιρετικά στα νέα Ford S-MAX και Galaxy και για πρώτη φορά στην κατηγορία και προβάλει εικόνα εύρους 180 μοιρών από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, μέσω μιας βιντεοκάμερας στη μάσκα. Με την ενεργοποίηση, γίνεται με το πάτημα ενός μπουτόν, η κάμερα του 1 Μegapixel στη γρίλια της μάσκας προβάλλει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα εύρους 180 μοιρών που προαναφέραμε στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του οχήματος. Έτσι οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν όσους πλησιάζουν τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά για να περάσουν μπροστά τους.

Ενδιαφέρον είναι πως η κάμερα, πλάτους μόλις 33 χιλιοστών, διατηρείται καθαρή χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μπεκ που λειτουργεί αυτόματα όταν ενεργοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες.

H Ford καταργεί τις τυφλές γωνίες με την τεχνολογία Front Split View Camera [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο ορατότητα τυφλές γωνίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ