Η απόρριψη της νέας πρότασης των Θεσμών βυθίζει κι άλλο το Χρηματιστήριο! - iefimerida.gr

Η απόρριψη της νέας πρότασης των Θεσμών βυθίζει κι άλλο το Χρηματιστήριο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο πεδίο της διαπραγμάτευσης Ελλάδας - δανειστών δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η συνεδρίαση σήμερα άρχισε με πτώση, η οποία κυμαινόταν σε «φυσιολογικά» επίπεδα (έως -1,50%), λόγω λελογισμένης κατοχύρωσης κερδών μετά το διήμερο ράλι ανόδου.

Ωστόσο, η σκληρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους Θεσμούς, λίγο πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες, οδήγησε σε βουτιά τον Γενικό Δείκτη. Τι είπε ο πρωθυπουργός; Οτι «η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά. Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Οπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη δήλωση, που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ρήξης, προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις των επενδυτών -και όχι μόνο- με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να φτάσει σε απώλειες έως και -4%. Λίγο μετά, πάντως, η κατάσταση «εξομαλύνθηκε» κάπως, με τις απώλειες να περιορίζονται (στο -1,50% με 2%) και τους επενδυτές να «απέχουν», ουσιαστικά, περιμένοντας νεότερες εξελίξεις.

Οι οποίες δεν άργησαν να έρθουν. Η είδηση ότι οι Θεσμοί έστειλαν νέα πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση και η αρνητική υποδοχή της από το Μέγαρο Μαξίμου πυροδότησαν νέο κύμα ρευστοποιήσεων και πλέον (14:43) ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες της τάξης του -4,00%, ευρισκόμενος στις 763,17 μονάδες. Μοναδικό «θετικό» σημάδι -προς το παρόν τουλάχιστον- ο μικρός τζίρος. Και όλα αυτά εν αναμονή του κρίσιμου Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ