Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] - iefimerida.gr

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως κορίτσια μεγαλώσαμε εξιδανικεύοντας τις κοπέλες που βλέπαμε στα περιοδικά, και ελπίζοντας ότι ίσως μία μέρα, όταν τελικά μεγαλώσουμε, θα κοιτάξουμε στον καθρέφτη και θα δούμε την ίδια ομορφιά και για τους εαυτούς μας.

Οι παραπάνω σειρές αποτελούν την αρχή του άρθρου των συντακτριών του Buzzfeed, οι οποίες αποφάσισαν να δοκιμάσουν τα μαγιό της Victoria's Secret για να δείξουν πως φαίνονται στα σώματα των καθημερινών γυναικών.

Η ιδέα του θέματος, όπως εξηγούν, προέκυψε από το γεγονός, ότι κάθε καλοκαίρι και αυτές, όπως ίσως οι περισσότερες γυναίκες, ζουν με την ιδέα ότι το σώμα τους, μόλις φορέσουν το υπέροχο μαγιό που είδαν σε κάποια διαφήμιση, θα μοιάσει στο αψεγάδιαστο κορμί του μοντέλου που το προωθεί.

Έτσι, αποφάσισαν να επαναδημιουργήσουν τη διαφήμιση της γνωστής φίρμας από τη φωτογράφιση στο Μαλιμπού. «Η καθεμιά επέλεξε ένα μοντέλο και μετά προσπάθησε να μιμηθεί την πόζα του», εξηγούν και συνεχίζουν. «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες κάθε σχήματος, μεγέθους και χρώματος να φορέσουν αυτά τα μαγιό και να δώσουν την ακριβή εικόνα ενός σώματος στην παραλία. Κι αυτό κάναμε».

Όπως θα δείτε το αποτέλεσμα της φωτογράφισης μπορεί να είναι απολαυστικό, οι συντάκτριες όμως μοιράζονται τις σκέψεις τους γύρω από τα πρότυπα που προωθεί η βιομηχανία της μόδας. Εξηγούν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν τις διαστάσεις των μοντέλων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες. Οι ίδιες υποστηρίζουν ότι αυτό θα ήθελαν κάποια στιγμή να αλλάξει ώστε οι γυναίκες να έχουν την εκπροσώπηση από μοντέλα που δεν μοιάζουν μακριά από τα στάνταρ τους.

Η Νίνα

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από όσα διηγήθηκε για την ημέρα της φωτογράφισης, η εμπειρία δεν της ήταν καθόλου ευχάριστη. Όπως σημειώνει μάλιστα στην αρχή του σχόλιού της, εύχεται να μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην εποχή που τα μαγιό κάλυπταν ολόκληρο το σώμα μίας γυναίκας.

«Το να κοιτάω αυτά τα μοντέλα είναι μία διαρκής υπενθύμιση ότι ποτέ όσο είμαι ενήλικη δεν έχω υπάρξει τόσο αδύνατη ή λευκή, έτσι δεν μπορώ να μιμηθώ ότι όλο αυτό με αφορά. Είναι χάλια γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να παρουσιάσεις ένα κορμί με μπικίνι και την ομορφιά γενικά, αλλά μας έχουν μπουχτήσει σε μία εικόνα. Εύχομαι να μπορούσα να δω κάποια σαν εμένα σε ένα περιοδικό, αλλά ακόμα περιμένω», γράφει η Νίνα.

Η τελική της σκέψη: Πολύ λίγες από εμάς είναι μοντέλα.

Η Άλισον

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η επιλογή της μάλλον για ένα ολόσωμο μαγιό δεν ήταν τυχαία καθώς, όπως εξηγεί, δε νιώθει άνετα με αυτά και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφισης.

Όπως τονίζει όμως, όλοι έχουμε ατέλειες στα σώματά μας, «σε αυτές όμως δίνουμε σημασία μόνο εμείς και κανένας άλλος». «Μία φωτογραφία είναι παραπλανητική ακριβώς επειδή αιχμαλωτίζει ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου», λέει και σημειώνει ότι το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι όλες αυτές οι φωτογραφίες των μοντέλων είναι φωτοσοπαρισμένες.

Η τελική της σκέψη: Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να φωτογραφηθούν σε μία παραλία με μαγιό κάποια στιγμή στη ζωή του. Σε κάνει να νιώθεις γοητευτικός.

Η Σέρινταν

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φόρεσε το μαγιό που διαφήμισε η Behati Prinsloo η σύζυγος του Adam Levine και η συντάκτρια αναγκάστηκε να σταθεί πολύ σε αυτό. Με απολαυστικό τρόπο. Όπως εξομολογείται, και αυτή όταν ήταν μικρή, κοίταγε τις φωτογραφίες των μοντέλων και ευχόταν να είναι όπως αυτά. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη.

Σε άλλο σχόλιό της πάντως, η Σέρινταν τονίζει πόσο δύσκολο είναι για την ίδια να εντοπίσει ένα μαγιό με καλό κράτημα για το στήθος της, ενώ αναφέρεται και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φωτογραφηθεί δίνοντας έτσι μία ιδέα των δυσκολιών του επαγγέλματος. Όπως λέει η άμμος ήταν σκληρή και της τραυμάτιζε τα γόνατα, ενώ η στάση που αναγκάστηκε να μιμηθεί δεν της φάνηκε και τόσο εύκολη για τον σωματότυπό της.

Η τελική της σκέψη: Κάνε ό, τι σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη και στο τέλος όλα θα είναι οκ.

Η Λάρα

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το άρθρο η όλη εμπειρία φαίνεται φρικτή για τις περισσότερες συντάκτριες, η Λάρα όμως έχει ένα λόγο παραπάνω καθώς δεν βρισκόταν και στην πιο κατάλληλη ημέρα για να φορέσει λευκό μαγιό.

Όπως σχολιάζει πάντως, θα ήθελε να καταλάβει πως το μοντέλο της Victoria's Secret τοποθέτησε τα χέρια του γύρω από το σώμα του με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα εύχεται να ανοίξει μία μέρα τις σελίδες ενός περιοδικού και να δει ένα μοντέλο που μοιάζει σε πραγματικές γυναίκες.

Η τελική της σκέψη: Μπορεί να μην είμαστε μοντέλα, αλλά ο κόσμος είναι η πασαρέλα όλων μας.

Η Κίρστεν

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Αυτό που είναι χάλια με αυτά τα περιοδικά», σχολιάζει, «είναι ότι σε κάνουν να νιώθεις απαίσια. Κοιτάς αυτά τα μαγιό, και τα μοντέλα, και απλά δεν βλέπεις ότι αυτό σε αντιπροσωπεύει. Είναι όμορφες γυναίκες, πέρα από κάθε αμφιβολία. Αλλά δεν απεικονίζουν αυτό που είναι στην πραγματικότητα μία αληθινή γυναίκα. Νομίζω ότι δεν είναι υγιές για τα κορίτσια να έχουν μία συγκεκριμένη εικόνα ενός κορμιού με μπικίνι. Επειδή ένα κορμί με μπικίνι δεν είναι το σώμα ενός μοντέλου, αλλά το δικό ΣΟΥ μέσα σε αυτό».

Η τελική της σκέψη: Το ηλιοκαμένο δέρμα και το μηδενικό λίπος δεν είναι αυτό που σε κάνει όμορφη. Το να έχει αυτοπεποίθηση και να την ακτινοβολείς είναι αυτό που σε κάνει όμορφη -με τις «ατέλειες” και όλα.

Η Κριστίν

Απομυθοποίηση: Ετσι δείχνουν τα μαγιό της Victoria's Secret στα σώματα των πραγματικών γυναικών [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Δε νομίζω ότι κατάλαβα ποτέ πόσο μακριά χέρια έχει αυτό το μοντέλο μέχρι που προσπάθησα να αντιγράψω αυτή τη στάση», γράφει η Κριστίν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κοιτώντας τις φωτογραφίες, αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τον λόγο.

«Για εμένα το να ποζάρω με αυτόν τον τρόπο που ήταν σχεδόν σκόπιμα μη κολακευτικός, ήταν σα να σαμποτάρω τον εαυτό μου», λέει η Κριστίν η οποία συνεχίζει αυτοσαρκαστικά: «Τι κάνεις Κριστίν; Τώρα όλοι θα μάθουν το ένοχο μυστικό σου ότι τα χέρια σου και οι μηροί είναι φτιαγμένοι από μαρσμάλοους».

Η τελική της σκέψη: Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι αντικειμενικός για το σώμα σου. Έτσι όταν κάποιος λέει κάτι καλό για αυτό, πρέπει να τον πιστέψεις γιατί πιθανότατα θα ήθελε να είχε αυτό το καλό σημείο και για τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Buzzfeed μαγιό Victoria's Secret
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ