Διπλή παρέμβαση ΗΠΑ για τη συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα - iefimerida.gr

Διπλή παρέμβαση ΗΠΑ για τη συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Τζακ Λιού τονίζοντας στην επικεφαλής του ΔΝΤ την ανάγκη να έρθουν όλες οι πλευρές σε μια γρήγορη συμφωνία, ενώ αισιοδοξία εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Τζακ Λιού με την Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία υπογράμμισε την ανάγκη να έρθουν όλες οι πλευρές σε μια γρήγορη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και για επαρκή χρηματοδότηση προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνη.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι υπάρχει τεράστιος όγκος δουλειάς που πρέπει να γίνει για την Ελλάδα τις επόμενες 48 ώρες.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ απηύθυνε νέα έκκληση στην Ελλάδα να κάνει μια «σοβαρή κίνηση» για να φτάσει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, λέγοντας ότι πρέπει να καταθέσει προτάσεις που θα είναι αξιόπιστες, ανέφερε αξιωματούχος του αμερικάνικου υπουργείου.

Ο κ. Λιού είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Δευτέρας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμλουμ, την Κυριακή, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στη συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ο κ. Λιού «υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη η Ελλάδα να κάνει μια σοβαρή κίνηση για την επίτευξη ενός πραγματιστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές και ότι η αποτυχία να επιτευχθεί μια συμφωνία θα δημιουργήσει άμεσα δεινά για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Αισιοδοξία του Λευκού Οίκου

Επιπλέον, την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα αδράξουν την ευκαιρία, εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, προκειμένου τώρα που είναι τόσο κοντά στην τελική προθεσμία, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να προχωρήσουν μπροστά, κάτι που είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων των συνομιλητών.

Αυτά ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, που τόνισε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι «τώρα είναι η ώρα για μία συμφωνία, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει μία συμφωνία που θα επιστρέψει την Ελλάδα στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, ενώ η χώρα θα συνεχίζει να κάνει πρόοδο στην εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να θέσει τα δημόσια οικονομικά της σε βιώσιμη τροχιά». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί στη Ρωσία για βοήθεια, ο κ. Ερνεστ απάντησε ότι «οι δύο χώρες δεν είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή, και αυτό μετριάζει την ανησυχία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζακ Λιου Κριστίν Λαγκάρντ Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ