Bild: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις χωρίς βοήθεια από τη Γερμανία - iefimerida.gr

Bild: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις χωρίς βοήθεια από τη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική εφημερίδα Bild είναι γνωστή για το ανθελληνικό της πνεύμα και τη δριμειά κριτική που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής εξηγεί τους λόγους που τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση για θρασύτητα σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Σχετικά με το Grexit, η Bild τονίζει πως αυτή είναι προτιμότερη λύση για τους Γερμανούς αλλά και την Ευρώπη.

«Οι Γερμανοί δαπανούν λεφτά χωρίς λόγο και μάλιστα κινδυνεύουν να τα χάσουν. Η πολιτική διάσωσης που ήδη εφαρμόζεται για την Ελλάδα ήταν χωρίς αποτέλεσμα πανάκριβη και πάνω απ' όλα λανθασμένη», σημειώνει και συμπληρώνει:

«Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και ούτε οι Ελληνες έχουν εμπιστοσύνη στις τράπεζες τους. Δεν υπάρχει κανείς παγκοσμίως που να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος, της ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχει έσοδα εξαιτίας της φορολογικής διαφθοράς. Για ένα επιπλέον πακέτο προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία κατανόηση στη Γερμανία ούτε και πλειοψηφία στο CDU (Χριστιανοδημοκράτες). Οι συντάξεις που οι Έλληνες δεν θέλουν να πειράξουν, δεν μπορούν να αποπληρωθούν χωρίς δισεκατομμύρια από τη Γερμανία».

Bild: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις χωρίς βοήθεια από τη Γερμανία | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, αναφέρει πως θα ήταν μοιραίο η Ευρώπη να υποχωρήσει στη θρασύτητα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ψηφίστε ακραίους αριστερούς που δεν τηρούν κανένα κανόνα και συνθήκη της Ευρώπης και θα επιβραβευτείτε με δισεκατομμύρια. Οι Podemos στην Ισπανία θα πουν ευχαριστούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Μάλιστα, πέρα από επικριτική στάση, η Bild συμβουλεύει τους Ελληνες πολίτες να κάνουν μία νέα αρχή, απαιτώντας από την κυβέρνηση υπευθυνότητα και μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη, αναγνωρίζει πως το Grexit θα επιδεινώσει την κρίση αλλά η χώρα μπορεί να επιβεβαιώσει χάρη στον τουρισμό.

«Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι έξοδος από την Ευρώπη. Το ευρώ εμποδίζει την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Επομένως το Grexit είναι ο καλύτερος δρόμος για την Ευρώπη και την Ελλάδα», σημειώνει.

Πριν το άρθρο υπεράσπισης, η Bild είχε δημοσιεύσει δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 160.000 Γερμανοί, που τάσσονται υπέρ της εξόδου κατά 88%, ενώ το 93% θεωρεί πως δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στη χώρα.

Σε υψηλό ποσοστό (87%) βρίσκεται και η άποψη πως οι κ.κ Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης τζογάρουν στις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bild «Grexit» άρθρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ