Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA κατά 1,3 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες - iefimerida.gr

Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA κατά 1,3 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το ΔΣ της ΕΚΤ και αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το ΔΣ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνέλθει ξανά με τηλεδιάσκεψη όποια ώρα και στιγμή χρειαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ΜΝΙ, η αύξηση ήταν της τάξης των 1.3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. Ευρώ και η ΕΚΤ προχώρησε στην αύξηση του ELA κατά 1,8 δισ. Ευρώ.

Η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, λόγω του νέου κύματος εκροών καταθέσεων που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προετοιμαστούν για μια «δύσκολη ημέρα» την Τρίτη, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ELA ΕΚΤ ελληνικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ