Σκληρό πόκερ στο Βερολίνο: Η Μέρκελ δέχεται έντονες πιέσεις να μην υποκύψει - iefimerida.gr

Σκληρό πόκερ στο Βερολίνο: Η Μέρκελ δέχεται έντονες πιέσεις να μην υποκύψει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους κορυφαίους παράγοντες των θεσμών για το θέμα της Ελλάδας, στο Βερολίνο μαίνεται μάχη χαρακωμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, η κ. Μέρκελ δέχεται έντονη πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της, αλλά και από τους Βαυαρούς συμμάχους της που της ζητούν να μην υποκύψει στην Αθήνα.
Ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών Hans Michelbach υποστήριξε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο της Δευτέρας».

«Εάν οι Ευρώπη επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να τα καταφέρει με την αδιαλλαξία της τότε μπορούμε να θάψουμε το ευρώ. θα πρέπει είτε η Ελλάδα να δηλώσει την επιθυμία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή η χώρα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να είστε σίγουροι ότι η ευρωζώνη μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό» σχολίασε καυστικά ο Hans Michelbach.

Επιπλέον, κάλεσε την ΕΚΤ να σταματήσει αμέσως την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών έως ότου η κυβέρνηση σταματήσει να αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία.
Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του βουλευτή του CDU, του κόμματος της καγκελαρίου, Hans-Peter Friedrich στην γερμανική Bild, ο οποίος χαρακτήρισε «ατιμωτικό το θέαμα όπου 27 χώρες επιτρέπουν στον Αλέξη Τσίπρα να τους τραβά από τη μύτη».

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της A. Merkel να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ οι φωνές στη γερμανική Βουλή εντείνονται με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz να προειδοποιεί την Αθήνα να μην απομακρυνθεί από την ευρωζώνη.

Πρώτα συμφωνία στα τεχνικά κλιμάκια

Χωρίς μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο δεν έχει νόημα η Σύνοδος Κορυφής, λένε χαρακτηριστικά στη Γερμανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR.

Σημειώνεται ότι η γερμανική πλευρά ζητά δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,8 δισ ευρώ. Η ελληνική πλευρά έχει επεξεργαστεί κάποιες εναλλακτικές, δεν είναι σίγουρο όμως ότι αυτές οι προτάσεις θα γίνουν δεκτες.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ