Η ΝΔ καταγγέλλει την «Αυγή»: «Εχει δημοσκόπηση που βγάζει άθροισμα 120%» - iefimerida.gr

Η ΝΔ καταγγέλλει την «Αυγή»: «Εχει δημοσκόπηση που βγάζει άθροισμα 120%»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην εφημερίδα «Αυγή» κάνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που παρουσιάζει η εφημερίδα.

«Η προπαγάνδα έχει τα όρια της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει:

«Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την "Αυγή", να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί σε αποβλάκωση».

Η ΝΔ καταγγέλλει την «Αυγή»: «Εχει δημοσκόπηση που βγάζει άθροισμα 120%» | iefimerida.gr 0

Η απάντηση της «Αυγής»

Η «Αυγή» απάντησε στην καταγγελία της ΝΔ όσον αφορά δημοσκόπηση της εφημερίδας.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σάιτ της «Αυγής»: «Μπορεί η "προπαγάνδα να έχει και τα όριά της", το γαρ πολύ της θλίψεως της Ν.Δ., όμως, φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληροφορήθηκε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue για την "ΑΥΓΗ της Κυριακής", ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, στην εκτίμηση ψήφου, με ποσοστό υπερδιπλάσιο της Ν.Δ. και έσπευσε να αμφισβητήσει αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την εφημερίδα μας.

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. αναφέρεται: "Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την «Αυγή», να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αλλά απ' ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση".

Ψυχραιμία, κύριοι της Συγγρού.

Απαντώντας, η διεύθυνση της εφημερίδας μας, αναφέρει:

Μετά απο δέκα χρόνια και 145 έρευνες με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, για τις οποίες η Ν.Δ. δεν εξέδωσε ανακοινώσεις, η Συγγρού αισθάνθηκε την ανάγκη τώρα να αμφισβητήσει την έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ. Ενδεχομένως την Ν.Δ. να ενόχλησε η διαφορά 28 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ απο τη Ν.Δ., την οποία καταγράφει η δημοσκόπηση. Η εταιρεία Public Issue ανακοινώνει πάντα "εκτίμηση εκλογικής επιρροής" και όχι "πρόθεση ψήφου". Επιπλέον, αναφέρει και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που λαμβάνει υπ' όψιν της. Οι φωστήρες της Συγγρού πρόσθεσαν το ποσοστό αυτό στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και κατέληξαν στο ...119,5%. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ αυγή Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ