Η πιο απαραίτητη ξένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα αγγλικά - iefimerida.gr

Η πιο απαραίτητη ξένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα αγγλικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρώπη αποτελεί έναν τεράστιο κήπο γλωσσών, με τους περισσότερους κατοίκους της να μιλούν, πέρα από τη μητρική τους, ακόμα μία γλώσσα. Ωστόσο, αν σας ρωτούσαν ποια είναι η πιο χρήσιμη ξένη γλώσσα, τι θα απαντούσατε;

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ρωτήθηκαν από το Infographic της Statista, με τα αγγλικά να κατακτούν την πρώτη θέση και τα γερμανικά να καταλαμβάνουν την δεύτερη - προφανώς λόγω της οικονομικής ισχύος της χώρας.

Το Λουξεμβούργο ήταν η μόνη χώρα ήταν η μόνη χώρα που ψήφισε τα γαλλικά ως την κορυφαία επιλογή. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι ήδη... τα γαλλικά!

Η πιο απαραίτητη ξένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα αγγλικά | iefimerida.gr 0

Η δεύτερη ξένη γλώσσα

Γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά ή ρωσικά; Οι Ευρωπαίοι σε αυτή την ερώτηση επιλέγουν τα γερμανικά ως την πιο χρήσιμη ξένη γλώσσα. Τα ρωσικά, ωστόσο, φαίνεται πως είναι η ανερχόμενη δύναμη και αυτό γιατί ο μέσος όρος ανεβαίνει από τις γειτονικές χώρες, όπως η Λιθουανία, η Λετονία κτλ.

Στην Ελλάδα, πάντως, υποστηρίζουν πως η πιο χρήσιμη είναι τα γερμανικά.

Η πιο απαραίτητη ξένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα αγγλικά | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρήσιμη ξένη γλώσσα infographic ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ