Τσάρλς Νταλάρα: Θα γίνει λουτρό αίματος με ένα Grexit - iefimerida.gr

Τσάρλς Νταλάρα: Θα γίνει λουτρό αίματος με ένα Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΙΙF, Τσάρλς Νταλάρα για το ενδεχόμενο Grexit προειδοποιώντας ότι θα γίνει... λουτρό αίματος.

«Οι επενδυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (...) Αλλά αυτήν την στιγμή μου φαίνεται πως οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για μια χρεοκοπία και μπορεί να έχουμε λουτρό αίματος αν κάτι τέτοιο συμβεί» δήλωσε στο CNBC. Συμπλήρωσε δε ότι «είμαι κάπως ανήσυχος ότι οι επενδυτές βλέπουν τις εξελίξεις και πιστεύουν ότι οι Γερμανοί, το ΔΝΤ, οι Έλληνες, είναι όλοι ορθολογικοί δρώντες και ότι μπορούμε να ελπίζουμε όλοι ότι θα δράσουν έτσι».

Εκτίμησε ότι μια ελληνική χρεοκοπία δεν θα αποτελούσε ένα απομονωμένο συμβάν και θα έπληττε την αξιοπιστία της ευρωζώνης, ασκώντας πίεση ειδικά στις χώρες της περιφέρειας της Νότιας Ευρώπης. «Η λέξη <ανοησίες> δεν είναι μια κακή λέξη για να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε την ιδέα ότι το ευρώ θα κάνει ράλι αν επέλθει το Grexit» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσαρλς Νταλάρα IIF grexit λουτρό αίματος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ