Νέοι επιχειρηματίες «μετεκπαιδεύονται» σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - iefimerida.gr

Νέοι επιχειρηματίες «μετεκπαιδεύονται» σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Erasmus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευκαιρία για «μετεκπαίδευση» στο εξωτερικό προσφέρει στους νέους Έλληνες επιχειρηματίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος Erasmus που έχει στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τρέχει το Erasmus νέων επιχειρηματιών. Σύμφωνα με "Τα Νέα", πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να ιδρύσουν ή έχουν ήδη μια μικρομεσαία επιχείρηση, φιλοξενούνται μέχρι και έξι μήνες από μία αντίστοιχη αλλά πιο έμπειρη επιχείρηση σε κράτος - μέλος της Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, ο «μαθητευόμενος» μαθαίνει από τους ξένους συναδέλφους του διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας μιας επιχείρησης του εξωτερικού καθώς και τη νοοτροπία τους. Έτσι δικτυώνονται οι επιχειρηματίες έχοντας ήδη επενδύσει σε γνώση και εμπειρία μέσα στην Ε.Ε.

Ενεργές χώρες στο πρόγραμμα είναι κυρίως η Ισπανία, η Ιταλία, η Βρετανία και η Γαλλία. Οι δύο πρώτες χώρες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 45% των αιτήσεων. Παρ 'ολα αυτά είναι ακόμα μικρό το ποσοστό συμμετοχής καθώς οι αιτήσεις μόλις που έφθασαν τις 3770.

Για τον φετινό κύκλο του προγράμματος η Ευρωπαίκή Επιτροπή ενέκρινε 43 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό το ποσό χρηματοδοτούνται οι μαθητευόμενοι επιχειρηματίες και οι 160 οργανισμοί που διαμεσολαβούν για αυτό το σκοπό. Η επιδότηση του μαθητευόμενου είναι ανάλογη του κόστους ζωής της χώρας στην οποία διαμένει το συγκεκριμένο εξάμηνο. Για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα, λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 780 ευρώ, ενώ για τη Δανία παίρνει μέχρι και 1.100 ευρώ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτρόπή μέσω της ιστοσελίδας της μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2011.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση στο Erasmus νέων επιχειρηματιών έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα των εκδόσεων και της διαφήμισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ