Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μέρκελ – Ολάντ για την Ελλάδα - Τι συμφώνησαν - iefimerida.gr

Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μέρκελ – Ολάντ για την Ελλάδα - Τι συμφώνησαν

(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΕΝΩΣΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρόπους για να αξιοποιηθούν οι επόμενες τρεις ημέρες, που μεσολαβούν μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ώστε να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία για το ελληνικό θέμα, αναζήτησαν η Ανγκελα Μέρκελ και η Φρανσουά Ολάντ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έκαναν «μια επισκόπηση της κατάστασης» αναφορικά με την ελληνική κρίση, όπως αποκάλυψε πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, διάρκειας μερικών λεπτών, οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να «γίνει ό,τι είναι δυνατόν» προκειμένου να υπάρξει ένας «συμβιβασμός», προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας «αποτυχίας» των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ