Ρωσία: Αν η Ελλάδα χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε - iefimerida.gr

Ρωσία: Αν η Ελλάδα χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θα στηρίξουμε όποια λύση για τη ρύθμιση της ελληνικής κρίσης χρέους προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η προτεραιότητά μας είναι η σταθερότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας. Επομένως θα υποστηρίξουμε όποια πιθανή λύση θα λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που είναι ενάντια στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και δεν είναι η μόνη. Αυτές οι χώρες δεν σκέφτονται βάσει της πολιτικής, αλλά ενδιαφέρονται για δουλειές και για την οικονομία τους. Αυτή είναι μια εποικοδομητική προσέγγιση», τόνισε.

«Το σημαντικότερο για μας είναι τα επενδυτικά projects και το εμπόριο με την Ελλάδα. Αν χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε», συμπλήρωσε ο κ.Ντβόρκοβιτς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το Reuters, Μόσχα και Αθήνα προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου.

Η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει μια πρόταση από την Ελλάδα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μετά την δήλωση Ρώσου αξιωματούχου την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο TASS ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ελλάδα οικονομική βοήθεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ