Τέρμα τα γκάζια στο Χρηματιστήριο μετά την απόφαση της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Τέρμα τα γκάζια στο Χρηματιστήριο μετά την απόφαση της ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίαση για γερά νεύρα και... στομάχια, με μεγάλες διακυμάνσεις, η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης από την έναρξη των συναλλαγών κινούνταν πότε σε θετικό και πότε σε αρνητικό έδαφος, ώσπου κάποια στιγμή σταθεροποιήθηκε στο... κόκκινο. Μέχρι περίπου τις 3 μ.μ., όταν έγινε γνωστό ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει τον ELA των ελληνικών τραπεζών, διασφαλίζοντας ουσιαστικά τη ρευστότητα στην αγορά.

Από εκείνη την ώρα και μετά ο Γενικός Δείκτης άρχισε να ανακάμπτει και πλέον (16:33) ενισχύεται σημαντικά, σε ποσοστό 2,40%, ευρισκόμενος στις 699,82 μονάδες, μια ανάσα δηλαδή πριν από την υπέρβαση των 700 μονάδων.

Οπως και να έχει πάντως, τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στη... Δευτέρα, όταν θα διεξαχθούν το έκτακτο Eurogroup και η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που αναμένεται να δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για το πού θα οδηγήσει η διαπραγμάτευση: σε συμφωνία ή σε ρήξη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ