Προθεσμία 20 ημερών στην Jermyn Street για τον Αστέρα Βουλιαγμένης - iefimerida.gr

Προθεσμία 20 ημερών στην Jermyn Street για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει προθεσμία μέχρι και τις 10 Ιουλίου στην αραβικών συμφερόντων κοινοπραξία που ενδιαφέρεται για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μέσα σε αυτές τις 20 ημέρες πρέπει η Jermyn Street να απαντήσει στο αίτημά του σχετικά με την αποδοχή ή όχι της νέας πρότασης για την αξιοποίηση. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, τότε οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα επαναπροκηρύξουν τον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, πλειοδότρια για την απόκτηση του 90% της Αστήρ Παλλάς, είχε προσφέρει 400 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο προέβλεπε, εκτός από την τουριστική, και την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής με την κατασκευή πολυτελών κατοικιών. Το τελευταίο ωστόσο απέρριψε με απόφασή του το ΣτΕ, αναφέροντας ότι η χερσόνησος της Βουλιαγμένης έχει χαρακτηρισθεί αποκλειστικά για τουριστική αξιοποίηση.

Η απόρριψη ωστόσο του σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης, σύμφωνα με πηγές, θέτει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας του σχεδίου των Αράβων για επένδυση στον εν λόγω χώρο.

Πηγή: kathimerini

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ