Αίτημα Στουρνάρα για αύξηση του ELA κατά 2 ή 3 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Αίτημα Στουρνάρα για αύξηση του ELA κατά 2 ή 3 δισ. ευρώ

SOOC / Konstantinos Tsakalidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτημα για αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 2 ή 3 δισ. ευρώ κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά την μαζική φυγή καταθέσεων της τελευταίες ημέρες, που την Πέμπτη μόνο έφτασαν το 1 δισ. ευρώ και την Τετάρτη τα 950 δισ.ευρώ, οι ανησυχίες αυξάνονται στην ΤτΕ. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα προς την ΕΚΤ να «ανοίξει τη στρόφιγγα» της ρευστότητας παραπάνω από το 1,1 δισ.ευρώ που ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ELA, η ΕΚΤ μπορεί να δώσει ρευστότητα αν χρειαστεί ακόμα και νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης «κλείδωσε» και η τηλεδιάσκεψη που θα αποφασίσει για το ζήτημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

Η εκτίμηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι η Φρανκφούρτη θα δώσει το «πράσινο φως», ωστόσο το ποσό δεν μπορεί να υπολογιστεί, ενώ, στην ΕΚΤ θα περιμένουν σίγουρα να δουν και πως θα κινηθούν οι εκροές καταθέσεων το πρώι.

Διάψευση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντως, λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε τηλεγράφημά του επικαλείται αξιωματούχο της ΤτΕ, ο οποίος διαψεύδει την είδηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ELA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ