Μύλος με δημοσίευμα Reuters για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Μύλος με δημοσίευμα Reuters για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μύλος» με το δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν αύριο, Παρασκευή.

Μύλος με δημοσίευμα Reuters για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα | iefimerida.gr 0


«Αύριο ναι. Τη Δευτέρα δεν ξέρω» φέρεται να απάντησε ο Κερέ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Μετά τον πανικό που σκόρπισε η είδηση, ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel υποστήριξε ότι πηγές της ΕΚΤ αρνούνται ότι προειδοποίησαν τις ελληνικές τράπεζες ότι ενδέχεται να μην ανοίξουν τη Δευτέρα.

Μύλος με δημοσίευμα Reuters για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο Spiegel επικαλούμενος δύο επίσημους αξιωματούχους οι οποίοι μετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε πως του επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του Reuters ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα.

Μύλος με δημοσίευμα Reuters για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα | iefimerida.gr 2

Βαρουφάκης: Ας σταματήσουν οι δήθεν διαρροές, κάνουν μόνο κακό

Για το δημοσίευμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «Το Reuters, το Bloomberg και άλλοι σπουδαίοι οργανισμοί μετάδοσης ειδήσεων θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες του Eurogroup. Να σταματήσουν τις δήθεν διαρροές, μόνο κανό κάνουν».

Νωρίτερα, πάντως, είχε φροντίσει να στρέψει τα βέλη του και προς τον Γιάννη Στουρνάρα σημειώνοντας ότι «Η Τράπεζα της Ελλάδας είναι η μόνη κεντρική τράπεζα που έθεσε ζήτημα ρευστότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters ελληνικές τράπεζες Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ