Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Από τον Κοσκωτά στον ΓΑΠ, το «σάλτο» στον ΣΥΡΙΖΑ και το service στη Ζωή - iefimerida.gr

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Από τον Κοσκωτά στον ΓΑΠ, το «σάλτο» στον ΣΥΡΙΖΑ και το service στη Ζωή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις δηλώσεις του περί δημοσιογράφων προπαγανδιστών του ΔΝΤ στην αμφιβόλου νομιμότητας και επιστημονικής αξίας Επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το χρέος, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης επανέρχεται για πολλοστή φορά στο κέντρο του δημοσίου διαλόγου.

Σκάνδαλο Κοσκωτά και η εύνοια του Ανδρέα

Από την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, που ως υπουργός Οικονομικών παραπέμφθηκε από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου στο Ειδικό Δικαστήριο, με την κατηγορία ότι ως αρμόδιος υπουργός δεν είδε το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είχε πάντα την εύνοια των προϊσταμένων του.

Χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συνδέονταν σχεδόν με οικογενειακές σχέσεις, κατάφερε να παρακάμψει το Ειδικό Δικαστήριο και να μη δικαστεί εξαιτίας της ασυλίας που του διασφάλισε ο συγχωρεμένος τοποθετώντας τον σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές του 1989. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, όπως λένε οι εχθροί του, κρατάει την εύνοια των ισχυρών όσο αυτοί έχουν ισχύ, φροντίζοντας στη συνέχεια είτε να τους αδειάσει είτε ακόμα και να τους υπονομεύσει.

Σκανδαλώδης εύνοια και από τον Γιώργο Παπανδρέου

Όπως επισημαίνουν πολλοί υπουργοί της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης όχι μόνο είχε ευνοηθεί σκανδαλωδώς από τον ΓΑΠ, ο οποίος τον έστειλε μάλιστα και εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αλλά και στη συνέχεια -πράγμα που προδίδει μια σχέση εμπιστοσύνης- ο Γιώργος Παπανδρέου τον πρότεινε ανάμεσα στους πιθανούς αντικαταστάτες του στην πρωθυπουργία λίγο πριν παραιτηθεί στις αρχές του 2013.

Από υποστηρικτής, εχθρός του Μνημονίου

Πολλοί υπουργοί της τότε κυβέρνησης, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος τον κάλεσε ως μάρτυρα στην Εξεταστική για το Μνημόνιο, θυμούνται τη ζέση με την οποία ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υποστήριζε το Μνημόνιο όταν τους τηλεφωνούσε προσωπικά για να τους ενθαρρύνει για να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσαν οι δανειστές.

Τι άλλαξε, λοιπόν, ξαφνικά και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, από απολογητής του Μνημονίου, καταγγέλλει τώρα τα Μνημόνια ρίχνοντας ρουκέτες στους προηγούμενους πολιτικούς του προϊσταμένους; Ρουκέτες που έχουν ως στόχο να μετατρέψουν (μέσα από τις επιτροπές της κυρίας Κωνσταντοπούλου, όπου ο ορθός λόγος και η επιστημοσύνη απουσιάζουν εντελώς) τη δημόσια αντιπαράθεση σε βιομηχανία λάσπης εναντίον των αντιπάλων της προέδρου της Βουλής.

Το τηλεφώνημα του εκδότη...

Αξιόπιστες πηγές μεταφέρουν μια άκρως ενδιαφέρουσα και άγνωστη ιστορία, που εξηγεί, ίσως, πώς επήλθε η μεταστροφή του από ακραίος μνημονιακός σε αντιμνημονιακό.

Οι πηγές αυτές, ισχυρίζονται ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, έχοντας πάρει το τηλεφώνημα ότι προαλείφεται για Πρωθυπουργός στην Ελλάδα, με τη συγκατάθεση των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, απογειώθηκε από την Ουάσιγκτον προς την Ευρώπη. Ομως, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένας εκδότης με μεγάλη επιρροή πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά: «Είστε τρελοί; Πάτε να βάλετε πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Κοσκωτά;». Ο Σαμαράς άλλαξε κατόπιν τούτου γνώμη και ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου ότι αίρει την εμπιστοσύνη του. Ετσι, όταν ο Ρουμελιώτης προσγειώθηκε στην Φρανκφούρτη, ενημερώθηκε... αρμοδίως ότι χάλασε η συμφωνία. Εκτοτε, λένε οι γνωρίζοντας, επήλθε η μεταστροφή του και ο κ. Ρουμελιώτης πνέει μένεα κατά των παραδοσιακών κομμάτων...

Καταγγέλοντας ότι δήθεν υπάρχουν Ελληνες δημοσιογράφοι που έκαναν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό για το Μνημόνιο παίρνοντας χρήματα από το Ταμείο, ο κύριος Ρουμελιώτης βοηθούσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμφανίσει τα συστημικά Μέσα σαν «γερμανοτσολιάδες». Και, κατά συνέπεια, να παραδώσει στη συνέχεια στα αδηφάγα social media τους μη αρεστούς στην κυβέρνηση δημοσιογράφους για να τους κατασπαράξουν.

Αυτό που άλλαξε είναι απλό, λένε όσοι έχουν γνωρίσει καλά τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τον έχουν ευεργετήσει και στη συνέχεια γεύθηκαν την προδοσία του. Απλά ο Παναγιώτης, ο επονομαζόμενος και «μπεκεκές» σε μια παλιά αθηναϊκή αργκό, πήδηξε όπως συνηθίζει από τη βάρκα των προηγούμενων στη βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πρέπει να στηρίξει τους καινούργιους εργοδότες του.

Και όχι μόνο να στηρίξει τους καινούργιους προστάτες του αλλά και να κατεδαφίσει τους προηγούμενους όταν το ζητάνε οι επόμενοι. Βέβαια, πίστευε ότι θα τον κάνουν διοικητή μιας από τις συστημικές τράπεζες για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τελικά τον έστειλαν πρόεδρο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένα πόστο που μπορεί να μην ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του, διασφαλίζει όμως τον επιούσιο.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού πίστευε ότι το χρέος είναι και βιώσιμο και διαχειρίσιμο. Βεβαίως, όταν εξεγέρθηκαν οι δημοσιογράφοι, που τα social media του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογράφιζαν» ως δήθεν υπαλλήλους του ΔΝΤ, τα πήρε όλα πίσω και από κει που έβλεπε να μπαινοβγαίνουν Ελληνες δήθεν αργυρώνητοι δημοσιογράφοι στο Ταμείο, δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν άκουσε. Κοινώς, τα έκανε όλα γαργάρα.

Χ.Ρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ