Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ελληνική κωμωδία, το «ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ» του ασυμβίβαστου Νίκου Ζερβού και ένα Ισπανικό νέο νουάρ φιλμ, «Το Μικρό Νησί» είναι οι επιλογές που επικρατούν αυτή την εβδομάδα. Επίσης το νεανικό Entourage και η κωμική περιπέτεια της Μελίσα Μακάρθυ «Spy» έχουν ένα ενδιαφέρον χωρίς όμως να μονοπωλούν την προσοχή μας.

Γράφει ο Πάνος Κοκκίδης

Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0


ENTOURAGE - Νεανική Κωμωδία /ΗΠΑ (2015)

  • Σκηνοθεσία: Νταγκ Έλιν
  • Παίζουν : Κέβιν Κόνολι, Έντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα, Τζέρεμι Πίβεν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Χέιλι Τζόελ Όσμεντ, Πέρι Ριβς

Τι Συμβαίνει:

Το «Entourage» ξανασυγκεντρώνει στη μεγάλη οθόνη το αυθεντικό cast της επιτυχημένης αμερικανικής σειράς για ακόμα ένα γύρο εισπράξεων. Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι της παρέας έχουν εν μέρει αλλάξει, αλλά ο δεσμός που τους συνδέει παραμένει ισχυρός, καθώς κινούνται μέσα στον αδυσώπητα ανθρωποφαγικό κόσμο του Hollywood.

Πρόκειται για ένα γλυκό τίποτα αμπαλαρισμένο σε τριζάτο σελοφάν γεμάτο καραμέλες και Σβαρόφσκυ κουκλάκια. Η παραγωγή μιας blockbuster ταινίας που σκηνοθετεί το ένα μέλος της παρέας στο Λος Άντζελες, γίνεται αφορμή για ένα ταξίδι-εξερεύνηση στον γυαλισμένο και επινικελωμένο κόσμο του Χόλυγουντ των ρηξικέλευθων parties και του ανθρωποφαγικού power game, που διατρέχει όλα τα στρώματα αυτής της παραδεισένιας κοινωνίας του Entertainment. Τέσσερις φίλοι της χλωρίδας των media, ο καθένας με τη δική του αδιάφορη προσωπική ιστορία κινούνται γύρω από την ταινία του ενός απ αυτούς, ο οποίος αγωνιά για την επιτυχία της. Super Concept.

Μακρινά προβλήματα ενός αστεράτου κόσμου που όλοι φλερτάρουμε με την λάμψη του αλλά δεν τολμάμε να ζήσουμε το αδυσώπητο σκοτάδι του. Ξαναφορεμένο pret a porter κοστούμι που μοιάζει με το «Κοίτα τι Έγινε» ( 2008) του Ντε Νίρο, που χάνει από τα 15 πρώτα λεπτά του την επαφή με το ενήλικο κοινό του και βολοδέρνει αδιάφορα μόνο του σε μια μακρινή οθόνη κάποιου άγνωστου κινηματογραφικού σύμπαντος. Οι μικρές αδιάφορες ιστορίες της νεαρής και φιλόδοξης αντροπαρέας ξετυλίγονται με αστραπιαία ταχύτητα και αλατίζονται με μερικές άσχετες σφήνες cameo εμφανίσεων από κάποιους που μάλλον πρέπει να είναι σύγχρονοι celebrities (Warren Buffet, Λίαμ Νίσον) που όμως οι λίγες ώρες πτήσης που έχω με τα διεθνή πρωινάδικα δεν μου επιτρέπουν να τους ονοματίσω με ασφάλεια.

Εύκολες λύσεις που προσπαθούν να δώσουν αξία σε ένα νεανικό φιλμ που το βλέπουν 15χρονα παιδιά σε κανάλια Disney και κάτω. Όποιος πιστός του glamour way of life θέλει έστω και λίγο να «μπανίσει» από μια γωνία αυτό τον αμερικανικό παράδεισο που μοιάζει με χάμπουργερ επαρχιακής κινέζικης αλυσίδας δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την ταινία. Ιδεολογικά και ηλικιακά βρίσκομαι έτη φωτός μακριά απ΄αυτήν την ιστορία. Σόρρυ.

Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1


ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός
  • Παίζουν : Γιώργος Καραμίχος, Τάκης Χρυσικάκος, Βίκυ Κουλιανού Τζώνυ Θεοδωρίδης, Στέλλα Γιαμπουρά, Σταύρος Κανελλίδης, Θανασιά,  Λορέντζο Καριερε, Αναστάσης Κολοβός

Τι Συμβαίνει:

Η Λύσσα Κακιά εστιάζει στην καθημερινότητα των φοιτητών μιας σχολής υποκριτικής, στα ερωτικά τους, στα θέματα της σχολής και γενικότερα στα προβλήματα που έχουν, τα οποία και αντιμετωπίζουν πάντα με χιούμορ.

Μια ευχάριστη έκπληξη απ τον καταξιωμένο σκηνοθέτη του Ελληνικού Κινηματογράφου, Νίκο Ζερβό που σε αυτή την δροσερή νεανική κωμωδία που έγραψε η Ζωή Ζέρβα έρχεται να μας αποδείξει με απλότητα πως η σκηνοθεσία μιας ανάλαφρης ιστορίας είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση. Σύγχρονοι χαρακτήρες, καλοστημένες σκηνές, κίνηση μηχανής και διοίκηση ηθοποιών, στοιχίζονται σε μια συμπαθητική κινηματογραφική τάξη, δίνοντας ένα ευχάριστο δροσερό αποτέλεσμα.

Πράγματι ξεπερνώντας ίσως παλαιότερες εμμονές του με περιθωριακούς χαρακτήρες και σουρεαλιστικά αμφιλεγόμενα αστεία στήνει ένα σκηνικό καθημερινής τρέλας με πολλά γήινα στοιχεία καταλήγοντας να μας εμπλέξει σε μια νεανική σύγχρονη τρυφερή ιστορία χωρίς γραφικότητες και μπαναλιτέ καταστάσεις ελληνικής κωμωδίας που κατά κανόνα περιέχει το ελληνικό σινεμά τα τελευταία 50 χρόνια.

Ένα απολαυστικά σερβιρισμένο κοκτέιλ από νεανικό κυνικό χιούμορ, επίμονα ρυθμική σκηνοθεσία και όμορφες ερμηνείες από ηθοποιούς που νομίσαμε πως δεν μπορούν να παίξουν σε άλλες κλίμακες απ αυτές που τους έχουμε συνηθίσει. Μια εναλλακτική πρόταση από ένα benchmark Αντισυμβατικό σκηνοθέτη, που μένει να δούμε αν προσχώρησε τελικά στο συμβατικό σινεμά ή έχει τρελαθεί προσωρινά.

Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2


SPY - Κωμική Περιπέτεια /ΗΠΑ (2015)

  • Σκηνοθεσία: Πωλ Φιγκ
  • Παίζουν : Μελίσα Μακάρθυ, Τζουντ Λο, Μιράντα Χάρτ, Τζέισον Στάθαμ, Άλις Τζάνεϊ, 50 Σεντ, Ρόυζ Μπερν

Τι Συμβαίνει:

Η Σούζαν Κούπερ (Μελίσα ΜακΚάρθι) είναι μία πράκτορας της CIA που κατορθώνει να επιβιώνει στα πιο δύσκολα με την γνήσια αδεξιότητά της και το ανίκητο αμερικανικό πνεύμα της ασχημούλας αμερικανίδας που δεν τα παρατάει και συνεχώς διεκδικεί αυτό που της ανήκει. Κάποια στιγμή η Σούζαν από απλή αναλύτρια της CIA θα χρησθεί πράκτορας της δράσης και θα χρειαστεί να εισχωρήσει στον κόσμο μίας θανάσιμης εμπόρου όπλων έτσι ώστε να αποτρέψει μια επικείμενη παγκόσμια καταστροφή. Αυτό θα την φέρει αντιμέτωπη με τον σιωπηλό ακήρυχτο πόλεμο των μυστικών πρακτόρων. Εκεί όμως θα επιβιώσει χάρις το αλύγιστο πνεύμα της και την αφοσίωση της πολύ καλής της φίλης Άμπιγκέιλ ( Μιράντα Χάρτ). Απλή και ευθύγραμμη κωμωδία. Το όλο σκηνικό είναι κωμικό με χιούμορ καλόγουστο ακόμα και στις σλάπστικ σκηνές δράσης με κορυφαία αυτή με το μηχανάκι της Σούζαν που σε μια παρωδία κυνηγητού πέφτει ξαφνικά μέσα στη λάσπη. Ή στο κυνηγητό στο δρόμο με την ευλύγιστη αντίπαλη πράκτορα που πηδάει πάνω από αυτοκίνητα, η παχουλή Σούζαν την ακολουθεί ασθμαίνοντας ενώ φωνάζει: «Αυτό δεν είναι δίκαιο»!

Κερασάκι στη τούρτα ο Τζέισον Στέιθαμ σε ένα ρόλο έκπληξη, αυτό του πάντα γκαφατζή σούπερ πράκτορα!

Η πυξίδα της ταινίας είναι συνεχώς στραμμένη προς τη διασκέδαση και δεν χάνει αυτόν τον προσανατολισμό με τίποτα. Έτσι κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον του καλοπροαίρετου θεατή ο οποίος μπορεί άνετα να αφεθεί στην αγκαλιά της και να διασκεδάσει. Δυνατό καστ, κινηματογραφικά καλοστημένες σκηνές, έξυπνες ατάκες δοσμένες με κέφι απ την Μελίσα Μακάρθυ που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως τα κιλά της είναι πολλά και στην slapstick κωμωδία.

Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3


KAΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ - Τρυφερή Κωμωδία / ΗΠΑ (2015)

  • The Rewrite
  • Σκηνοθεσία: Μαρκ Λώρενς
  • Παίζουν : Χιού Γκραντ, Μαρίσα Τομέι, Κρις Έλιοτ, Μπέλα Χίθκοτ, Άζα Ναόμι Κίνγκ

Τι Συμβαίνει:

Χιου Γκράντ.

Γοητευτικός μέχρι αηδίας, επαναλαμβανόμενος σα παιδική τιμωρία, κλισαρισμένος σα κούκλα Μπάρμπι έρχεται ακόμα μια φορά στις οθόνες μας για να κάνει αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά.

Τίποτα!

Μου φαίνεται δε πως η ημερομηνία κατανάλωσής τέτοιων ρόλων πρέπει να πέρασε οριστικά για τον Γκραντ ο οποίος κάνει αυτό που κάνουν τα επαρχιακά σουπερμάρκετ στο ληγμένο τυρί. Απλώς ξύνουν το σαπισμένο μέρος και παρατείνουν την ημερομηνία λήξεως. Για πόσο ακόμα…

Επίσης φαίνεται ότι το υαλουρονικό οξύ και την Αλόε Βέρα τα καταπίνει με τις φούχτες αφού δείχνει αγέραστος και ακούραστος δήθεν γκομενομαγνήτης στα τέλη των 50 χρόνων του.

Εδώ προσποιείται τον ξεπεσμένο πρώην διάσημο σεναριογράφο που καταφτάνει σε μια ξεχασμένη αμερικανική πόλη για να διδάξει σενάριο στο τοπικό Πανεπιστήμιο να ξαναβρεί τον εαυτό του και να προσπαθήσει να γράψει κάτι καινούργιο. Είναι πια χρεωκοπημένος και χωρισμένος πενηντάρης και δεν έχει γράψει τίποτα καλό εδώ και χρόνια.

Παρ όλ΄ αυτά θα φτιάξει ένα τμήμα-χαρέμι και θα αρχίσει να διδάσκει σενάριο φλερτάροντας με τις μικρές μαθήτριες. Κάποια στιγμή θα γνωρίσει τη Χόλι, μία μόνη μητέρα που κάνει δύο δουλειές για να πάρει το πτυχίο της. Θα τους ενώσει η ανάγκη για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ταυτόχρονα η διαδικασία της διδασκαλίας θα τον βοηθήσει να «ξαναδιαβάσει» τον εαυτό του και να βρει τη νέα πορεία που ψάχνει στη ζωή.

Το να βλέπεις τον πανέμορφο Χιου Γκράντ να προσποιείται τον εύθραυστο δυστυχή ανθρωπάκο που προσπαθεί να βγει απ’ τη καταστρεμμένη ζωή του διδάσκοντας σενάριο, είναι αρκετά βαρετό. Αυτό το κατάλαβαν οι σεναριογράφοι και γι αυτό φρόντισαν να γεμίσουν τις σκηνές του με εξυπνάδες και ρηχές φιλοσοφικές προτάσεις κάπως χιουμοριστικές, ώστε να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρων ο ρόλος. Όμως το σενάριο γενικά τραβάει σε μάκρος, παραπαίει κι αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα πράγμα παράξενο για ταινία που ασχολείται με το σενάριο. Αυτή η σκόρπια αίσθηση πνευματικής σπατάλης διατρέχει όλη την ταινία. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Να τη δει κανείς ή να μη τη δει; Τι να σας πω. Στο δικό μου βασίλειο ή απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν καλύτερες αυτή την εβδομάδα. Αλλά πάλι δεν είμαι γυναίκα και δεν με γοητεύει τόσο μια φαντασίωση με τον Χιου Γκραντ.

Στα συν της ταινίας ακόμα μια «γεμάτη» ερμηνεία του J.K Simmons στο ρόλο του διευθυντή προϊσταμένου του «φουκαριάρη» Χιου .

Ταινίες της Εβδομάδας: Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ - Νέο Νουαρ / Ισπανία (2014)

  • La Isla Minima
  • Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
  • Παίζουν : Ραούλ Αρέβαλο, Χαβιέρ Γκουτιέρες, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Νερέα Μπάρος, Σάλβα Ρέινα, Χεσούς Κάστρο, Μανόλο Σόλο

Τι Συμβαίνει:

Πίσω από το βουνό του Αλμοδοβάρ φαίνεται ότι κρύβονται δεκάδες Ισπανοί και Καταλανοί σκηνοθέτες των οποίων την καλή δουλειά ανακαλύπτουμε σιγά σιγά. Ταινίες διαμάντια, χωρίς πολλές δημόσιες σχέσεις και διεθνείς φεστιβαλικές περγαμηνές που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και γεμάτες χυμούς. Ταινίες «ισπανικές» που αναβλύζουν αυτή την περίεργη αραβολατινική επιμειξία η οποία πλησιάζει τα φυλετικά κοκτέιλ του Αμερικανικού Νότου που γοητεύουν συστηματικά τους λάτρεις του Σινεμά.

Είμαστε στην Ανδαλουσία καμιά δεκαριά χρόνια μετά την πτώση του Φράνκο. Ένας serial killer εφήβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη μικρή πόλη, φέρνει στην περιοχή δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να ξεδιαλύνουν μια υπόθεση εξαφανίσεων. Στοιχειωμένοι και οι ίδιοι από το παρελθόν τους θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφωνίες και τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους προκειμένου να βρουν τον δολοφόνο που για χρόνια δρα την περιοχή. Οι δύο απεσταλμένοι της αστυνομίας, θ΄ αρχίσουν να χώνουν τη μύτη τους στις «δουλειές» της κοινότητας κι αυτό θα τους φέρει αντιμέτωπους με πολλούς και πολλά.

Ταινία «νέο νουάρ» με έναν άριστο σκηνοθέτη (Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ) που ξέρει να κινεί τη μηχανή του είτε σε κλειστούς 2Χ2 χώρους είτε στα τεράστια επίπεδα τοπία της Ανδαλουσίας με γιγαντιαία εναέρια πλάνα, να κόβει τις σκηνές, με ρυθμό blockbuster κάνοντας το μοντάζ υπερόπλο συναισθημάτων. Πραγματικός μάστορας στο noir feeling, παραθέτει μικρές αυτόνομες σκηνές σαν μέρη μιας παλιάς φωτογραφίας, σχισμένης σε χίλια κομμάτια που πέφτουν μπροστά μας το ένα μετά το άλλο, με σκηνοθετική ακρίβεια αλλά και ουσιαστική δραματική πλοκή.

Χαρακτήρες περιγραμμένοι όμορφα όπως οι άξεστοι Ανδαλουσιάνοι ψαράδες του βάλτου, ο τοπικός γκόμενος Κίνι, η μέντιουμ που καθαρίζει ψάρια, ο τοπικός «μεγιστάνας» ή ο αριστερός δημοσιογράφος που θέλει φωτογραφία απ τα πτώματα των δυο δολοφονημένων κοριτσιών. Ρόλοι που όσο μικροί κι αν είναι, προσθέτουν αξία στις σκηνές και κάνουν το φιλμ τρισδιάστατο μέσα στη φαντασία μας. Πραγματική απόλαυση οι βίαιες σκηνές ανάκρισης του φτωχού πατέρα ή της γριάς ξενοδόχας. Οι δύο ανεπιθύμητοι ντεντέκτιβ οδηγούνται σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανασύρουν κομμάτι κομμάτι στην επιφάνεια τα σκοτεινά μυστικά της μικρής κοινότητας που θέλει να κρατήσει κρυφές τις πομπές της!

Σκληρός ρεαλισμός, ανατροπές και αληθινή σινεματζίδικη ατμόσφαιρα, συνθέτουν την καλύτερη ισπανική ταινία της χρονιάς, η οποία απέσπασε 10 Βραβεία Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Φωτογραφίας.

Μια εξαιρετική ταινία που δε χάνεται με τίποτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταινίες σινεμά κινηματογράφος Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ